FOTO. Florisal-ul împrăștie putoare în tot municipiul Satu Mare. Vara nu-i ca iarna

Un sătmărean îi acuză pe cei de la Florisal de neglijență și indiferență. Mai exact, din autospecialele operatorului public de salubritate se scurg substanțe cu miros de nesuportat.

Redăm mai jos întreaga sesizare:

”Sunt un locuitor de pe strada Dâmbovița și vă supun in atenție modul incalificabil și dezgustător în care își desfășoară activitatea firma de salubritate Florisal in municipiul Satu Mare. Așa cum vedeți în fotografiile atașate, care nu necesită prea multe explicații, după trecerea echipajelor de colectare a gunoiului menajer aparținând Florisal rezultă grămezi de gunoaie și lichide contaminate care se scurg din mașinile utilizate pentru această activitate.

Menționez că nu sunt resturi căzute din pubelele locatarilor ca urmare a golirii defectuoase, ci sunt gunoaie scurse din containerul ruginit și găurit al mașinii de colectare.

Dâra continuă de lichid pestilențial precum și grămezile de gunoaie se întind pe tot traseul mașinii de colectare, pe toate străzile din zonă: Dâmbovița, Muncitorilor, Mihnea Vodă, Basarabia, etc. Acest lucru se întâmplă în fiecare zi de joi, când se colectează gunoiul în acest cartier, fără excepție, dar așa dezastru nu a fost niciodată cum s-a întâmplat ieri, 18 iulie 2019.

Acest mod defectuos și neprofesionist de colectare a gunoiului, pe lângă faptul că creează un disconfort vizual, miros insuportabil și senzație de greață, reprezintă un pericol public pentru sănătatea populației, în special a copiilor care se joacă pe stradă.

Prin acest demers public, solicit tuturor instituțiilor responsabile să întreprindă toate demersurile necesare pentru obligarea firmei de insalubritate Florisal SA să procedeze de urgență la curățirea, dezinfectarea și spălarea străzilor afectate precum și la scoaterea din funcțiune a utilajelor neconforme”.

6 Comments on "FOTO. Florisal-ul împrăștie putoare în tot municipiul Satu Mare. Vara nu-i ca iarna"

 1. Astăzi idem pe Goga. Puțin îi pasă de igienă, e problemă de manevrare. Nu cred că se va schimba mare lucru chiar dacă printr-o minune autoritățile competente vor face ceva. Maxim o amendă. La sfârșitul anului expiră contractul Primăriei cu Florisal. Nu investesc în alte utilaje poate doar la anul. De altfel nici nu golesc pubele cum trebuie. Din 2 în 2 săptămâni tot trebuie spălat că pute și fermentează ce rămâne. Dar n-ai cui să spui.

  View Comment
 2. Cred ca ”era” Florisal-ului trebuie sa apuna !!Parerea mea e ca fac munca de mantuiala !Cand vin niste tuciurii ai florisal-ului in Carpati 2 la ”maturat strada” clar trebuie sa inchizi tot ce se poate inchide ,pentru ca fac un praf de nu se vede om cu om nici la doi metri!Ce sa mai zic de masinile parcate,care arata ca dupa un offroad !!

  View Comment
 3. satmarean | iulie 19, 2019 at 18:59 |

  Circul în multe orașe din România și pot să spun cu mare tristețe că Satu Mare e unul din cele mai murdare orașe!!! Oare de ce acceptă primăria să plătească serviciile proaste ale Florisalului??? Adică să arunce banii noștri ai tuturor! Noi plătim și tot noi trăim într-un oraș mizerabil!

  View Comment
 4. Gogaie. Hai sa nu exageram.Florisal in sus si in jos ,Florisal face toate relele de pe pamant.Oare nu avem si noi o parte de vina ?

  View Comment
 5. @ion, nu trebuie să fim avocații Florisalului. Au ei destui apărători și așa. Eu consider că sunt prea bine plătiți față de munca prestată. Am calculat acum vreo 2-3 ani și am constatat că în momentul de față plătim cel puțin dublu față de cât ridică și duc la groapă. Plus banii pe spații verzi de la primărie, așa că …….
  PS. Stau la casă și Florisal nu mi-a ridicat sistematic deșeurile așa-zise uscate colectate selectiv în punga lor galbenă. Așa că am abandonat ideea. Le duc la prea puținele clopote rămase.

  View Comment
 6. [email protected] ai dreptate.Si eu pot sa confirm neridicarea sistematica a “pungilor galbene”.Zona Titulescu.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal
Primarul Kereskenyi vrea salubrizare pe model occidental: utilaje moderne și serviciu ”ca lumea”

Închide