FOTO. Infractor italian periculos, lucra ca instalator de “aier” condiționat în județul Satu Mare

Un bărbat italian de 36 de ani, stabilit în Satu Mare, a fost reținut și apoi arestat pe baza unui mandat internațional.  Gianluca Tiberio, originar din San Salvo, Abruzzo, a fost condamnat definitiv la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru infracțiunile de jaf agravat, deținere ilegală de arme și furt, toate comise în localitatea natală, titrează Rotalianul.com citând presa locală din Italia

Bărbatul a fost arestat în urma unei operațiuni comune între polițiști italieni și cei români. Se pare că bărbatul de 36 de ani se stabilise în Satu Mare, găsise un loc de muncă pe post de instalator și chiar își făcea reclamă pe site-urile publice, unde spunea că se ocupă cu “aiere condiționate”.

Autoritățile italiene îl căutau încă din 2016 pentru ispășirea pedepsei de 7 ani și 8 luni de închisoare pentru  infracțiunile de jaf agravat, deținere ilegală de arme și furt.

Bărbatul a ajuns pe 19 februarie în fața magistraților Tribunalului Oradea care au decis arestarea preventivă a acestuia. Procedurile pentru extrădarea italianului sunt în derulare.

Autoritățile italiene au fost cele care au confirmat pentru presa locală arestarea lui Gianluca și faptul că acesta urmează să fie extrădat pentru săvârșirea pedepsei în Italia.

Pe 25 februarie, italianul urmează să ajungă din nou în fața magistraților, care au amânat pronunțarea în cazul mandatului european până la primirea traducerii documentelor emise de autoritățile din Italia.

“În vederea depunerii traducerii mandatelor europene de arestare, amână cauza la data de 25.02.2020, ora 10:00. În baza art. 102 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 cu referire la art. 230 Cod procedură penală, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Tiberio Gianluca, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 18 februarie 2020 până la data de 03 martie 2020, inclusiv. Constată că persoana solicitată a fost reţinută pe o durată de 24 de ore prin ordonanţa de reţinere din data de 17 februarie 2020, dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea în dosarul nr. 864/II.5/2020, începând cu ora 17.11. Cu drept de contesta?ie în termen de 24 de ore de la pronunțare, conform art. 110 alin. 1 din Legea 302/2004. Pronunţată în şedinţa publică din data de 18 februarie 2020, ora 11.45”, se arată în soluția emisă pe 18 februarie de magistrații Tribunalului Oradea.

2 Comments on "FOTO. Infractor italian periculos, lucra ca instalator de “aier” condiționat în județul Satu Mare"

  1. Mezei Mihai | februarie 21, 2020 at 22:18 |

    Cam fals tot articolul ptr caci nu rea angajat ci avea firma si nu se ascundea deoarece a anuntat autoritatile italiene despre domiciliul sau si mai mult de atat era inregistrat la serviciu de evidenta a populatiei.Ca atare verificati inainte informatiile ptr a nu defaima familia acestuia

    View Comment
  2. Spanciu Silvia | februarie 21, 2020 at 23:07 |

    Informațiile din articol sunt conforme cu comunicatul de presă emis de autoritățile din Italia și informațiile prezentate de Tribunalul Oradea odată cu ședința pentru încuviințarea arestării preventive. Sunt informațiile furnizate atât de presa locală, cât și de presa de limbă română din Italia. Dacă considerați că informațiile prezentate nu sunt corecte, vă rugăm să vă adresați autorităților menționate anterior.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre infractor
FOTO. Violator foarte periculos, evadat! Căutat de Poliție peste tot!

Închide