FOTO. Mașinile presupușilor falși handicapați, ridicate în centrul municipiului Satu Mare

Persoanele care nu ar avea nicio dizabilitate, dar care posedă așa-zise autorizații emise pentru persoanele cu handicap, au fost luați la ochi de Poliția Locală Satu Mare și Serviciul de ridicări mașini din cadrul Primăriei Satu Mare.

Polițiștii locali au verificat astăzi mai multe astfel de autorizații puse în parbrizul mașinilor, parcate în locuri destinate persoanelor cu handicap din Piața Libertății. Polițiștii locali verifică codurile autorizației și autenticitatea lor.

Totuși, un șofer al cărui mașină urma să fie ridicată a precizat că autorizația sa ar fi autentică. Cu toate că în parbriz ar fi fost o copie. Acesta le-a spus polițiștilor locali că va aduce documentul autentic, astfel încât mașina nu a fost încă ridicată.

În alte situații, șoferii nu au fost la fel de norocoși, urmând să plătească amenda și taxa de ridicare și depozitare a mașinilor.

Totuși, o sătmăreancă – însoțitoare a unei persoane nevăzătoare –  a explicat și modul în care cei din administrația locală pot să mai greșească.

”Mama mea are legitimație de handicap tip vechi. O săptămână primeam amendă și de două ori, asta așa o mers aproximativ două luni. Am intrat înăuntru la parcări, am prezentat documentele de handicap, am facut un proces verbal, mi-au cerut scuze că îi vina agenților că ei amendează pe toată lumea, cine nu are legitimație tip nou de EU, că tipul vechi se falsifică”, a precizat sătmăreanca.

3 Comments on "FOTO. Mașinile presupușilor falși handicapați, ridicate în centrul municipiului Satu Mare"

 1. În Ungaria a fost un caz că legitimația de handicap expus fiin doar copie, agentul a intocmit dosar penal cu titlu de fals și uz de fals. bietul om a cerut anularea prin instanță dar i-au dat dreptate polițistului. Orice act pentru care se face doar copie ( care este deja un fals ) și se folosește in scop de …, reprezintă fals și uz de fals. Au expus copie deoarece originalu l-i se fură din autoturism.

  View Comment
 2. Și dacă să zicem nu era fals? Se mai întâmplă. Dacă chiar era un handicapat care și așa se mișcă greu și are destule probleme? Nu era mai simplu ori să aștepte pe proprietar ori să lase o înștiințare pentru lămurirea problemei. Nu, facem ca în America prima dată tragem și după aia întrebăm.
  Cu logica asta dacă să zicem apelez la DSP pentru o autorizație sanitară, vine inspectorul și mă amendează pentru că până acum habar nu aveam ce și cum pe linie sanitară. După care îmi eliberează actul. Asta e problema în țara asta, avem drepturi dar multe doar pe hârtie și în ochii organelor noi toți, dar absolut toți suntem potențiali răufăcători.

  View Comment
 3. de când e cel nou?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
Individul care a agresat un polițist local în Satu Mare, direct după gratii

Închide