FOTO. Medic român, mesaj dur pentru ”experții” în COVID: “Masca v-a furat libertatea. V-a ascuns frumusețea orbitoare”


Ana Chichirea, un medic român stabilit în Belgia, a transmis un mesaj celor care sunt împotriva purtării măștii de protecție, printr-o postare pe Facebook ce a devenit în scurt timp virală.

Redăm mai jos, integral, postarea doctorului român:

“Până acum toți erați liberi, acum nu mai sunteți. Masca v-a furat libertatea, masca vă încalcă drepturile omului, vă ascunde frumusețea orbitoare și mai mult, vă sufocă! Vă oprește inspirul necesar de oxigen din aerul total nepoluat pe care îl respirați zilnic și nu vă mai lasă deloc să trăiți cum se cuvine. Până să apară masca viața voastră era perfectă și acum, brusc, nu mai e…rezistenților la schimbare… Voi nu vă lăsați manipulați de nimeni, dar stați toată ziua gură cască pe rețele de socializare privindu-i pe unii și pe alții. REAL LIFE IS NOT ONLINE !

Toți sunteți experți în virusologie și imunitate, dar mai ales formatorii de opinie și publicul lor decerebrat. Pe ei trebuie să-i ascultăm. Ei ne învață pe noi cum să acționăm într-o pandemie. Ei au mai trăit de multe ori pandemii, au o vastă experiență și ne oferă cele mai bune soluții. Ei știu totul. Ei înțeleg bine medicina și pot corela toate datele științifice că au văzut multe emisiuni pe Discovery și au citit toate numerele Men’s Health.

Nu stiu dacă voi putea ajunge vreodata la nivelul acestora de înțelegere. Nu știu dacă pot să coborî atât de jos. Eu, mai modestă de fel, tocmai am terminat de citit un articol de 70 de pagini despre Covid-19, cu 40 de întrebări și răspunsuri, scris de o echipă de medici ai Universității de Medicină din Leuven, Belgia…Niste anonimi, nu au cont de Facebook…

M-au plictisit cu tot felul de informații despre anatomia virusului, despre PCR, serologie, răspunsul imun, cytokinestorm, tratamentul corticosteroid si alte date pe care ei le-au strâns în ultimile luni despre o chestie mică, foarte mică, invizibilă chiar. Altă treabă nu or fi avut? Nu au amintit nimic de libertate, de drepturile omului, de temperaturile de afară. Un articol anost…

Mai ziceau ceva de infiltratul bilateral (pulmonar) ca ar avea valori se 84-90 in infecția Covid-19, față de 29-45 din infecția Sars-1. Și culmea, dar poarta de intrare a virusului în organism cică ar fi tot rino-laringologică. În fine, niște chestii super obositoare și neinteresante.

N-au zis nimic nici de Loft și nici de Saint Tropez. Una peste alta, NU AM NICIUN CHEF DE ALT LOCK DOWN, nu am niciun chef să stau iar închisă în casă plină de libertate și de drepturi cetățenești!

Una peste alta, noi, personalul medical cam cât credeti ca o să mai rezistăm? POARTĂ (…) MASCA ORIUNDE AI FI IN LUME!

Cu drag, un om!”, a scris Ana Chichirea, în postarea de pe Facebook3 Comments on "FOTO. Medic român, mesaj dur pentru ”experții” în COVID: “Masca v-a furat libertatea. V-a ascuns frumusețea orbitoare”"

 1. Doamna Dr. este dentist, iar agresivitatea mesajului ma facea sa cred ca este din prima linie in lupta cu nenorocitul de virus.
  Nu este.
  Da, nu toti avem studii medicale, dar cand vad cum se exprima unele cadre medicale in afara cabinetului, ma face sa ma intreb daca as avea curaj sa pasesc inauntru. Nu este usor pt ei, dar toti (acolo unde muncim) avem un grad de expunere (de ex. casiera din supermarket, soferii, etc.). Sa ne manifestam verbal la acest mod cand omul simplu (potentialul pacient) este atat de speriat mi se pare departe de ideea pe care o am despre omul in halat alb. Ca medic, poti explica si in alt fel de ce trebuie ca toti sa poarte masca. Dar daca o faci cu duhul blandetii, nu te mai citeaza nicio publicatie.

  View Comment
 2. Bravo! Dar ce fel de experti in virusologie sunt guvernul si presedintele? Oricum deja au dovedit. Problema pe care nu o constientozeaza un medic dentist este ca nu e criza epidemiologica ci e o criza politica. Si normal ca noi cei de jos am devenit experti in virusologie, ca doar suntem obligati sa purtam masti cirurgicale! Daca tot suntem chirirgi, suntem mai in masura sa fim si virusologi!
  D-na doctor confunda vaca cu caloriferul, posibil ca dansa nici nu poarta masca, dar prosteste pe altii sa o faca. Pe cutiile cu masti pe care le poti achizitiona din farmacie scrie ca au 95% eficienta bacteorologica. Despre protectie pentru virusi nu scrie nimic! De aici intelegeti voi singuri cata pregatire medicala sa politica o fi avand d-na doctor!

  View Comment
 3. Mulțumim Dana și Anoni, m-i se pare că ați scris gândul omului de rând. Dacă-mi permiteți să mai adaug ceva și anume că modul de abordare față de aceeastă pandemie al omului e rând este rezultatul bâlbâielii politicului și al medicilor. Odată au spus ca spirtul îi bun dacă are concentrație de peste 60%, apoi nu-i mai bun. Despre mască au spus că-i bun, apoi că totuși nu-i eficient. Multe din informații se bat cap în cap. Toate măsurile luate au fost pentru caz bacteriologic nicidecum virusologic. Vă mulțumesc.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
OFICIAL. Județele pot impune obligativitatea măștii în spațiile aglomerate

Închide