FOTO. O haită de câini s-a ”mutat” chiar lângă Poliția Locală. ”Atacă” mașinile

O haită de câini fără stăpân s-a ”mutat” pe Bulevardul Transilvania, chiar lângă Poliția Locală Satu Mare. Chiar dacă patrupedele nu atacă pietonii, nu același lucru se poate spune despre mașini, la care se năpustesc ori de câte ori au ocazia.

Din fericire, șoferii dau dovadă de responsabilitate și încearcă să evite acroșarea animalelor, astfel încât să nu le rănească. Problema câinilor fără stăpân urmează să fie rezolvată de Primăria Satu Mare prin delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Potrivit documentației, Primăria este pregătită să plătească până la 1.100.000 de lei, fără TVA, pentru firma care își va asuma gestionarea câinilor vagabonzi.

Potrivit caietului de sarcini întocmit, firma va trebui să asigure nu doar ridicare patrupedelor de pe spațiul public, ci și cazarea acestora, în condiții corespunzătoare, împreună cu sterilizarea, deparazitarea și vaccinarea acestora. Firma va trebui să realizeze și programe de educare și responsabilizare a populației și să identifice câinii de pe domeniul public, împreună cu veterinarii de liberă practică.

Cei care vor să participe la licitație vor trebui și să vină cu un plan de acțiune care are în vedere estimarea populației canine din municipiu și rata de înlocuire.

În expunerea de motive, autoritățile precizează că Satu Mare, de la finalul anului 2017, nu mai are contract cu o firmă de gestionare a animalelor fără stăpân. Oficialii cred că prin delegarea serviciului, municipiul ar putea avea o infrastructură modernă pentru a răspunde problemei câinilor vagabonzi.

Contractul va fi atribuit pe baza prețului cel mai mic, atâta timp cât sunt îndeplinite toate condițiile tehnice din caietul de sarcini. Concesiunea se va face pe o perioadă de cinci ani, arată documentele autorităților locale.

Sătmărenii au criticat modul în care hingherii privați au gestionat situația câinilor vagabonzi de pe raza municipiului. Mai multe filmări au apărut pe paginile de socializare în care hingherii au fost surprinși brutalizând patrupedele ridicate de pe spațiul public. Probleme au fost raportate de cititorii PresaSM și la adăpostul de la Dara.

La finalul anului trecut, cei de la Free Life atrăgeau atenția că adăpostul de câini al ONG-ului, singurul de acest fel din Satu Mare, funcționa la capacitate maximă. ONG-ul atrăgea atenția și asupra nenumăratelor cazuri de abandon, cu câini lăsați în cutii sau aruncați la gunoi, la limita municipiului Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. O haită de câini s-a ”mutat” chiar lângă Poliția Locală. ”Atacă” mașinile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câini fără stăpân, maidanezi, Poliția Locală
FOTOGALERIE. Mașină făcută praf de maidanezi în Satu Mare. Paguba: peste 8.000 lei

Închide