FOTO. Planuri mari de extindere pentru Alu Menziken. Sute de angajări. Se face și un pod

Reprezentanții Alu Menziken au planuri mari pentru următoarea perioadă. În acest moment se lucrează la un proiect privind extinderea producției, prin construirea a două hale noi. Iar în următorii ani se vor crea sute de noi locuri de muncă.

Reprezentanții Alu Menziken lucrează acum la depunerea documentațiilor în vederea obținerii Planului Urbanistic Zonal. În a doua parte a anului se vor face demersuri pentru obținerea autorizațiilor de construire.

”Planul Urbanistic General oferă posibilitatea de a construi doar pe o suprafață de 20%. Acum s-a depus documentația pentru un Plan Urbanistic Zonal pentru a oferi posibilitatea construirii a două noi hale. Se preconizează ca în luna iulie, cel mai devreme, să se obțină acest Plan. Cel mai probabil, construcția va începe undeva anul viitor”, au spus surse avizate pentru PresaSM.

Se vor face sute de angajări

Din cei 250 de angajați pe care compania îi vrea până la mijlocul acestui an, au fost angajați 115, a precizat Adriana Cânpean, șef resurse umane. În următorii 3 ani, compania vrea să ajungă la 600 de angajați.

Investiția celor de la Alu Menziken la Medieș se ridică la 55 de milioane de euro. Fabrica se întinde pe o suprafață de 13 hectare. Alu Menziken va continua investițiile în unitatea de producție de la Medieșu Aurit pentru a ajunge la 40 de hectare.

Un nou pod – acces către Alu Menziken

Proiectul privind un nou pod peste râul Someș, care ar lega localitățile Potău și Cărășeu, a fost cuprins în lista de finanțare a statului român. Practic, un pod în această zonă leagă Țara Codrului de Țara Oașului, nefiind necesară efectuarea unui ocol de zeci de kilometri.

Construcția podului este finanțată cu 8.408.522,00 lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Prin această investiție se va facilita accesul la locurile de muncă de la Alu Menziken pentru mii de potențiali angajați din Țara Codrului.

Sprijin substanțial al statului român

Directorul noii fabrici spune că investitorii au primit sprijin din partea tuturor autorităților, locale și naționale.

“O investiție realizată într-un singur an, cu 50 de milioane de euro, aproximativ, și ne apropiem de sfârșitul care este doar începutul pentru noi. […] Am fost sprijiniți de aproape toate administrațiile locale și naționale. Ne putem doar mulțumi pentru că am ales România și județul Satu Mare ca punct de investiție,” a precizat directorul Didier Senn.

Principali clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive. Este vorba despre producători precum Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele. Compania face parte din grupul Montana Tech Components, avȃnd ca principala activitate extrudarea de aluminiu.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Planuri mari de extindere pentru Alu Menziken. Sute de angajări. Se face și un pod"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alu menziken, investitie, investitor
FOTOGALERIE. Primul supermarket de electronice din Satu Mare. Construcție pe repede-nainte

Închide