FOTO. Polițiștii maramureșeni au ajuns să prindă criminalul din Bârsău (Satu Mare)

Autorul crimei din Bârsău a fost descoperit cu ajutorul unui polițist din Maramureș, aflat în concediu, și cu ajutorul unui câine de urmă al Poliției Maramureș. Este vorba despre dubla crimă din localitatea Bârsău de Sus, comise în 10 decembrie 2019. O femeie de 54 de ani și alta de 63 au fost găsite decedate într-o casă.

Un polițist în concediu a adunat probe vitale

Un polițist din cadrul Postului de poliție Asuaju de Sus, județul Maramureș, (localitate învecinată cu Bârsău, județul Satu Mare) este cel care a reușit să contribuie hotărâtor la identificarea autorului dublului asasinat: Marin P.Mai exact, potrivit informațiilor PresaSM, cu toate că se afla în concediul de odihnă, agentul șef Nichita Sorin-Alexandru a urmărit acest caz și a reușit să adune indicii, care s-au transformat ulterior în probe. În semn de recunoștință, Nichita Sorin-Alexandru a fost declarat polițistul anului în Maramureș.

”Poliţistul anului 2019 este agent şef Nichita Sorin-Alexandru, şeful Postului de Poliţie Comunal Asuaju de Sus, care a primit azi o distincţie – dovadă a încununării întregii activităţi din anul trecut şi recunoaşterii implicării în soluţionarea unui caz deosebit de grav, investigat de colegii din judeţul Satu Mare”, susțin reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș.

Agent şef Nichita Sorin-Alexandru, foto-stânga

Teba, câinele erou

Un alt aport deosebit de important l-a avut câinele de urmă Teba, alături de instructorul Zoltan Bandi! Teba a luat urma criminalului și i-a dus pe anchetatori către indicii clare.  Cu toate că patrupedul erou a fost adus la zeci de ore distanță, acesta și-a făcut datoria din plin!

Inculpatul, direct după gratii

Bărbatul reținut de autoritățile sătmărene ca suspect principal în cazul dublei crime din Bârsău a ajuns direct după gratii. În decembrie, la ieșirea din Tribunalul Satu Mare, Marin P. a fost întrebat de ce a comis crima, iar acesta a răspuns: ”Pentru dragoste”. Întrebat dacă mai are complici, acesta a răspuns sec: ”Mai”. Bărbatul a fost trimis după gratii, în arest preventiv pentri 30 de zile, de judecătorii de drepturi și libertăți.

Marin P., un recidivist periculos, eliberat în baza Recursului Compensatoriu

Potrivit informațiilor PresaSM, Marin P. este un recidivist care a fost condamnat în 2015 la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Satu Mare, iar de la începutul anului 2018 a început demersurile pentru eliberarea condiționată.

Marin P. a fost încarcerat după ce și-a bătut crunt soția, fiind condamnat pentru tentativă de omor. Solicitarea pentru liberare a fost depusă în luna mai a anului trecut, bazându-se pe condițiile oferite de legea recursului compensatoriu. În aceeași lună a ieșit de pe porțile Penitenciarului.

Potrivit informațiilor PresaSM, după ce a fost pus în libertate, bărbatul a fost plecat la muncă în străinătate, unde ar fi lucrat chiar cu rudele unei dintre victime.1 Comment on "FOTO. Polițiștii maramureșeni au ajuns să prindă criminalul din Bârsău (Satu Mare)"

  1. Politistii,indiferent de judet,colaboreaza !!In urma cu 11 ani politistii satmareni au prins un criminal din judetul vecin,fara sa fie nimeni declarat ”erou” !!Politistii,cand e vorba despre prinderea unor criminali periculosi, n-au ”granita de judet” !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Pedeapsă ușoară pentru un criminal din județ: 7 ani pentru omor

Închide