FOTO. Primăria Satu Mare are soluția pentru combaterea aspectului mizerabil


Primăria municipiului Satu Mare face un apel la sătmăreni și îi roagă să respecte regulile cu privire la colectarea deșeurilor. Imagini din mai multe cartiere au fost postate pe paginile de socializare, iar în ele se poate vedea cum cetățenii au aruncat mizeriile lângă punctele de colectare.

Primăria municipiului Satu Mare a făcut un apel la sătmăreni și i-a rugat să aibă grijă de curățenia din oraș.

“Facem un apel cetățenilor să nu mai arunce gunoaie lângă tomberone și să anunțe de îndată operatorul de salubrizare pentru a indica adresa exactă și numărul punctului de colectare pentru ca operatorul să poată să intervină! Doar împreună putem păstra curățenia în orașul nostru”, este mesajul transmis de autoritățile locale.

Primăria mai precizează că s-au purtat discuții și cu operatorul de salubritate, dar și cu Poliția Locală, totul pentru a încerca să se oprească depozitarea neconformă a deșeurilor.

“Toți ne dorim un oraș mai curat, însă imaginile primite de la sătmăreni, arată clar că unii cetățeni nu cunosc regulile elementare pentru a păstra curățenia în jurul punctelor de colectare a deșeurilor! Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti a cerut operatorului de salubritate să curețe și să igienizeze și spațiile din jurul punctelor de colectare și Poliției Locale să-și intensifice controalele în zona acestor puncte de colectare a deșeurilor menajere”, mai spun autoritățile.

Nu este pentru prima dată când autoritățile trag un semnal de alarmă și îi roagă pe cetățeni să sesizeze organele competente în momentul în care văd persoane care depozitează gunoaiele lângă tomberoane.

În mai multe situații, Poliția Locală a reacționat și i-a depistat pe cei care au aruncat deșeurile pe spațiul public.

De cealaltă parte, mai mulți cetățeni au precizat și faptul că ajung la situația de a depozita gunoiul lângă punctele de colectare deoarece acestea sunt subdimensionate ca volum pentru necesitățile locuitorilor.5 Comments on "FOTO. Primăria Satu Mare are soluția pentru combaterea aspectului mizerabil"

 1. In multe cazuri dezordinea este provocata de cei care cauta in pubele si/sau containerele de deseuri, lasand in urma lor o mizerie de nedescris, si uneori ii acosteaza pe cetateni cersind bani (oare cine merge cu bani la containerul de deseuri ?).

  View Comment
 2. Da? Si când in ziua de luni nu vine nimeni sa goleasca containerele sunt full unde mama naibii sa se arunce daca nu pe lângă? păcat ca nu pot posta poza sa vedeti cum arată containerele

  View Comment
 3. Sa puna pubele Mai mari sa incapa mizeria… Nu numai O pungulita…..

  View Comment
 4. 1. Sa puna pubele mai mari; 2. Sa se rezolve problema cu cei care cauta in gunoaie, mare parte din mizerie este lasata de acestia, cand scot aproape tot continutul unei pubele; 3. Sa rezolve transportul, masinile Florisal sunt ruginite, gaurite, curge din ele zeama cu o duhoare nemaipomenita; 4. Ar fi frumos ca si cetatenii sa colecteze gunoaiele selectiv (nu “umed” sau “uscat” ci plastic, hartie/carton, sticla – ceea ce avem in cateva locuri, dar mai e si gunoi menajer…). Etc…

  View Comment
 5. Badea Gheorghe | august 21, 2019 at 08:18 |

  Multe dintre gunoaie sunt de fapt cartoane și flacoane de plastic! Dacă locatarii ar fi oameni gospodari, ar arunca respectivele materiale reciclabile la containerul special amenajat și la ghenă ar ajunge doar gunoiul! Ar ajunge să se golească chiar și la două săptămâni! Dar lenea e doamnă mare! Adevărul este că le place oamenilor să tea în condițiile alea, altfel ar avea mai mare grijă!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal, gunoi
FOTO. Mizerie de nedescris în cartiere. Gunoaiele, lăsate la doi pași de pubele

Închide