FOTO. Primarul Kereskenyi, dispoziție pentru salvarea singurului copac de pe B-dul Brătianu

Ca urmare a solicitărilor venite din partea locatarilor, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anulat decizia de tăiere a singurului copac de pe Bulevardul Ion I.C. Brătianu, cu toate că existau toate avizele necesare de la Agenția pentru Protecția Mediului.

Astfel, primarul Kereskenyi a întors decizia unor angajați ai administrației locale, care intenționau să îndepărteze acel copac. Edilul șef a solicitat identificarea unor soluții pentru salvarea copacului.

Redăm mai jos comunicatul de presă al Primăriei Satu Mare:

”Având în vedere mesajele primite din partea locatarilor, Primăria Municipiului Satu Mare a luat decizia de a nu tăia copacul aflat pe str. Lovinescu, colț cu str. I.C Brătianu. Chiar dacă există toate avizele pentru tăiere de la APM, copacul fiind într-o stare precară.

Specialiștii din cadrul Primăriei și din Agenția pentru Protecția Mediului vor încerca în perioada următoare să găsească soluții în vederea salvării arborelului. Doar în toamna anului trecut și în primăvara acestui an, Primăria Municipiului Satu Mare a plantat în municipiu 1.471 de arbori.

Primăria a fost mereu deschisă la propunerile venite din partea locuitorilor municipiului privind înființarea de noi spații verzi sau de dezvoltare a celor existente, propuneri pe care le așteptăm în continuare”, este comunicatul de presă al Primăriei Satu Mare. 


2 Comments on "FOTO. Primarul Kereskenyi, dispoziție pentru salvarea singurului copac de pe B-dul Brătianu"

  1. Sunt sigur că dacă nu era aceasta revoltă copacul era ca și tăiat. De ce nu avem grijă de puținul pe care îl mai avem? Căutați prin arhive cum arăta zona în anii 60-70 îți era mai drag să ieși pe stradă cu familia (să faci corso, expresie get-beget sătmăreană).

    View Comment
  2. Poate sunt iar interese și careva dorește amplasarea unei terase locale în locul arborelui și îi stă în drum.
    Îmi pare bine să aud că se poate anula și gândi înainte de a ta cu toporul în copac.
    Să sperăm că dacă prin motive REALE va fi necesar eliminarea lui, va fi totodată înlocuit cu altul și nu betonat pentru motivul mai sus exprimat, ce ar fi rușinos de tot.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTO. Kereskenyi: McDonald`s deschide în acest an, pe Drumul Careiului!

Închide