FOTO. Rromul cu suflet mare. A dus la muncă cinstită, în Germania, zeci de rromi din județ

Andras Lakatos este un rrom, originar din Tășnad. Sătul să trăiască de pe o zi pe alta în România, și-a luat inima în dinți și a plecat peste hotare. Nu a fost ușor. A lucrat în Slovacia, în Portugalia. A făcut cele mai grele munci. Dar nu s-a plâns. A mers mai departe pe drumul său.

Viața l-a dus în Germania, unde și-a făcut un rost. Dar nu a uitat de semenii săi. Așa că a ajutat circa 60 de persoane să își găsească un loc de muncă în Germania. Ceea ce înseamnă că au scăpat de sărăcie și își pot face un viitor mai bun.

Povestea lui Andras ne-a spus-o Tomi Danko, un alt tășnădean care a reușit să-și facă un rost în Marea Britanie.

”Vreau să spun că sunt mândru că peste tot în Europa suntem și lucrăm. Andras Lakatos este un băiat care a lucrat în construcții, cu 80 lei de pe zi, ani de zile. Și-a încercat apoi norocul în Portugalia, la munci forestiere. În anul 2016, în vară, a ajuns singur în Germania, la un abator. Unde pentru el a fost foarte greu.

Singur a arătat că se poate să-și facă un viitor mai bun pentru familia și prietenii lui. El a dat lucru la rromii din Tășnad, la aproape 60 de persoane. Toți care au cerut ajutor au și primit ajutor.

În abator se lucrează fizic și foarte greu. El a ajutat mulți prieteni și familii. Un exemplu din nou că nu toți suntem la fel. Putem și vrem să facem un viitor mai bun pentru noi și pentru prieteni, etc. Mulți, foarte mulți, când cer ajutor se ascund. Dar Andras a dat locuri de muncă și a creat un grup unde poate să facă își facă un viitor cât mai multe familii! Felicitări”, a spus Tomi Danko.

1 Comment on "FOTO. Rromul cu suflet mare. A dus la muncă cinstită, în Germania, zeci de rromi din județ"

  1. foarte frumosi

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate
FOTO. Românii și maghiarii, marş de solidaritate româno-maghiar la Cluj-Napoca

Închide