FOTO. Rromul din județ care a salvat de la sărăcie 40 de țigani din Tășnad


Szabi Balog este un tânăr din orașul Tășnad, plecat dintr-o comunitate defavorizată, de pe strada Petru Maior. A pornit de la munca de jos, dar prin hărnicie și inteligență a reușit să își facă o firmă și, automat, un viitor mai bun. Sabi Balog este specializat pe montarea de panouri solare.

Și cum nu și-a uitat originile, Szabi s-a reîntors în orașul Tășnad pentru a le da o șansă altor 40 de semeni de-ai săi. Szabi are acum lucrări în localități precum Mateszalka, Cegled și Hodmezovasarhely.

”A învățat tot pentru ca să poată ajunge la un nivel, să fie respectat și să fie un leader care le arată și celorlalți rromi că se poate. Tot timpul sunt mândru de oricine care dovedește că se poate să facem și noi, țiganii, o viață mai bună. Avem nevoie de oameni din aceștia, să putem face comunitatea mai valoroasă. Deja de peste doi ani lucrează în Ungaria cu echipa din Tășnad. Felicitări și succes pe mai departe”, a declarat – pentru PresaSM – Tomi Danko – unul dintre liderii de opinie ai comunității de rromi din Tășnad. 

Care la rândul său a plecat peste hotare, unde și-a făcut un trai decent din muncă cinstită. La rândul său, Tomi Danko militează din Marea Britanie pentru drepturile rromilor din Tășnad. Precum accesul la educație, condiții decente și respect din partea comunității locale.

De numele lui Tomi Danko se leagă și cea mai mare acțiune de igienizare a cartierului de rromi din Tășnad, dar și alte acțiuni menite să schimbe în bine mentalitatea persoanelor care locuiesc în această comunitate defavorizată.1 Comment on "FOTO. Rromul din județ care a salvat de la sărăcie 40 de țigani din Tășnad"

  1. Eu fac acest lucru de peste 7 ani! Am dat de lucru a mai bine de 150 de satmareni. Am facut cu ei inconjurul lumii….Asia,Africa,America Latina……satmareni care nu stiau nici unde este Satu -Mare!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
FOTOGALERIE. Mașinile de epocă vor cuceri județul! Super expoziție și raliuri

Închide