FOTO. Simulator de accidente în centrul Sătmarului. Toți sătmărenii îl pot testa gratuit

Un simulator de accidente va fi montat astăzi în plin centrul municipiului Satu Mare. Mai exact, între orele 13.00-15.00 în Parcul Central din municipiul Satu Mare, unde simulatorul de accidente poate fi încercat de toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu au probleme medicale deosebite.

Asociația Rotaract în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare pun la dispoziția elevilor și a publicului larg un simulator de accidente care redă participanților la experiment impactul pe care l-ar resimți în cazul unui accident produs la o viteză de 30 km/h.

Acțiunea are drept scop conștientizarea necesității de a purta centura de siguranță în orice condiții, chiar și la o deplasare cu viteză redusă.

Simulatorul de accidente a fost testat în primele două zile de elevii de la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I.C.Brătianu și Colegiul Economic Gheorghe Dragoș, peste 1000 de elevi, în special din clasele a XI-a și a XII-a având ocazia să experimenteze acest aparat, adus acum pentru prima dată în județul nostru.

Alături de membri ai Asociației Rotaract, timp de câteva ore pe zi, s-au aflat în mijlocul elevilor polițiști din cadrul structurilor de prevenire și rutiere, care au interacționat cu elevii oferindu-le informații utile privind siguranța rutieră, accentuând asupra faptului că, în multe situații, portul centurii de siguranță poate însemna supraviețuirea dintr-un accident rutier.

1 Comment on "FOTO. Simulator de accidente în centrul Sătmarului. Toți sătmărenii îl pot testa gratuit"

  1. Ardelean Valentin | octombrie 11, 2017 at 23:46 |

    Activitati de constientizare , ca aceasta de fapt , ar trebui facute cat mai des. Dar si in cadrul scolilor de instruire auto ar trebui cateva ore doar pentru a constientiza viitorul sofer de posibilele urmari ale unui accident. Felicitari organizatorilor !!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Politia Rutiera
VIDEO. Șofer, aparent mort de beat, cu mașina în zig-zag! Accidente evitate în ultimul moment

Închide