Nu e GLUMĂ! Consiliul Județean vrea să se NAVIGHEZE pe Someș. Proiectul este în DERULARE

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că se lucrează în acest moment la proiectul privind amenajarea rîului Someș pentru a putea deveni navigabil. Astfel, Consiliul Județean, alături de Agenția pentru Protecția Mediului, vor să aducă râul Someș la nivelul anului 1900, atunci când cursul de apă era navigabil.

”Vrem să folosim râul Someș pentru a-l face navigabil. Acest proiect a fost și în programul meu electoral. Am avansat foarte mult cu acest proiect, mai ales din punct de vedere al efectuării măsurătorilor și a cartografierii terenului străbătut de râul Someș în județul Satu Mare. Au fost evidențiate acele puncte care s-ar preta spre a fi pontoane, pentrua se construi puncte de ancorare”, a spus Pataki Csaba.

De altfel, într-un studiu realizat de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare încă din 2013 s-a arătat că Someșul poate deveni navigabil, fără să afecteze biodiversitatea.Partea navigabilă a râului Someș are în vedere amenajarea cursului de apă pe o lungime de 22 de kilometri în amonte de frontiera cu Ungaria.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului au mai arătat că există mai multe fotografii care demonstrează că Someșul era navigabil la începutul lui 1900.

Pe canalul navigabil Someș, turiştii vor putea să se plimbe cu bărci, vaporaşe, vor face rafting și alte sporturi nautice.6 Comments on "Nu e GLUMĂ! Consiliul Județean vrea să se NAVIGHEZE pe Someș. Proiectul este în DERULARE"

 1. Oare cat costa ridicarea si evacuarea UNUI METRU-CUB de pamant/depuneri/pietre/aluviuni din matca Somesului ?? Inchiriem draglina fluviala din Giurgiu, barje de namol din delta… Pontoane … imediat vor apare yahturile de fite ale unora care nu mai merg departe in Italia ci se dau grande acasa in Satmar. Vor fi si abonamente la hidrobusurile de agreement ?? Mergem la piata din Csenger pe apa ??? Bravos, natiune. Cine va face calculatiile de rentabilitate ???

  View Comment
 2. Da fff frumos dle Primar !!! Dar cind am cerut sa asfaltati si reparati gropile de pe strazile orasului ati raspuns ça nu aveti bani !!! Bine ca pt proiecte mégalomaniace… Aveti bani !!! E mai frumos sa maturi in fata usii tale si pe urma sa faci curatenie afara ! Sau or fi alte interese cu intreprinderile care toarna asfaltul pe malus Somesului ?!

  View Comment
 3. Marius: vezi ca nu primaria viseaza lebede la mal, ci consiliul judetean.

  View Comment
 4. Molnar Marin | octombrie 11, 2016 at 10:51 |

  foarte frumos,raul somes trebuie sa arate ca si Crisul in Oradea, Bega inTimisoara
  Trebuie amenajata si Gradina Romi.Satu Mare trebuie sa fie o atractie turistica….sper sa se materializeze cat mai repede ceea ce se incepe…succes..

  View Comment
 5. Da,peste 575 de ani,optimist vorbind.

  View Comment
 6. Bani sint la primarie,ca doar sintem anual jefuiti de taxe,impozite,parcari,amenzi,etc.Dar sint bani de salarii NERUSINATE PENTRU INCOMPETENTII care ne conduc.Cai verzi pe pereti cu acest proiect!!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
DEZVĂLUIRI. Un consilier județean ACUZĂ ”un jaf nerușinat” la Apaserv

Închide