FOTO. Soții Bertici, din Satu Mare, primul cuplu spre Polul Nord

Soții Attila și Kinga Bertici pornesc într-o nouă aventură unică spre Polul Nord. Vor fi, practic, primul echipaj românesc care ajunge în plină iarnă în cel mai friguros punct din lume. 

Deși trebuiau să pornească inițial în 20 ianuarie 2020, termenul a fost devasat.

”Exact peste două luni, în 12 Decembrie 2019, pornim în expediție. Vom fi primul echipaj din România care încearcă o astfel de aventură!”, a spus Bertici Attila pentru PresaSM. 

Vorbim despre o expediție care însumează 25.000 de kilometri spre OYMYAKON, declarată oficial cea mai friguroasă localitate de pe Terra. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în Oymyakon a fost de minus 71.2 grade Celsius. Aceasta este și cea mai joasă temperatură înregistrată vreodată o așezare locuită permanent, precum și cea mai scăzută temperatură înregistrată în emisfera nordică.

Soții Bertici vor merge cu o Dacia Duster 1.5 dCi 4X4. Practic, vorbim despre o premieră, fiind primul echipaj din România care încearcă vreodată acest lucru!

”Drumul merge până în Oymyakon, unde iarna, cam prin ianuarie sau februarie, sunt – 65 C. Cum ne place extremul, noi vom merge cu o Dacia Duster STOCK. Fără modificări! Fără izolare suplimentară! Cum iese pe poarta fabricii. Dacă se oprește motorul între Yakutsk și Ojmjakon și retur Yakutsk, sunt circa 2.500 kilometri, atunci nu e chiar de bine. Zona este rar circulată, fără localități! Se merge circa 200 de kilometri pe râul Lena, care este înghețat, dar și pe alte râuri și lacuri”, a spus Bertici Attila pentru PresaSM.

Dacă vreți să susțineți echipa Bertici Attila și Kinga este foarte simplu: cumpărați un tricou (100 de lei) și deveniți automat susținătorul acestei expediții. Detalii în curând!

Reamintim că anul trecut, după 42 de zile și peste 29.000 de kilometri la bordul unei Dacii Logan prin Asia și Europa, sătmărenii Bertici Attila și Norbert (tată și fiu) au ajuns victorioși în municipiul Satu Mare în noiemhbrie 2018. Cei doi au fost primiți în Piața Libertății (Centrul Vechi) de zeci de prieteni și apropiați.

Attila Bertici este un sătmărean care se autocaracterizează ca un iubitor de aventură și de senzații tari, lucruri care l-au convins să facă o expediție, împreună cu fiul său în vârstă de 20 de ani, până în Siberia. Mai există și o componentă emoțională care leagă aventurierii de acest traseu. Bunicul lui Attila a venit pe jos acasă din Siberia, unde a fost deportat.

”Bunicul meu a fost deportat în anii ’40 în Siberia. A venit de acolo pe jos, a durat doi ani și jumătate drumul. Acasă toată lumea l-a crezut mort, chiar i-au organizat și înmormântarea în lipsa lui”, a precizat Bertici Attila.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Soții Bertici, din Satu Mare, primul cuplu spre Polul Nord"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bertici Attila, Kinga Bertici
FOTO. Doi soți din Satu Mare, într-o expediție unică! Spre cel mai friguros loc din lume

Închide