FOTO. Un bărbat a murit înghețat în Satu Mare. ”Vânătoare” de persoane fără adăpost

Angajații Direcției Sociale au luat la pas zonele în care își duc veacul persoanele fără adăpost. Având în vedere condițiile meteo din cursul nopții, oamenii au fost îndrumați spre Adăpostul de Noapte. Sătmărenii sunt rugați să contacteze Direcția de Asistență Socială sau să îndrume persoanele care își duc viața pe stradă către Adăpostul de Noapte.

Urmează nopți geroase la Satu Mare, iar angajații Direcției Sociale au fost implicați în identificarea și înregistrarea persoanelor care își trăiesc viața pe străzile municipiului.

“În zona gropii de gunoi, de pe str. Odoreului au fost identificate 6 persoane care locuiesc în barăci, în zona str. Zefirului, sub stadion au fost înregistrate 6 persoane iar in zona Spitalului Județean, unde de obicei îşi petrece timpul un grup de persoane, acestea nu au fost găsite. Toate persoanele identificate au fost informate şi îndrumate către serviciile Adăpostului de noapte sau alte servicii ale DAS”, spun cei de la Direcția de Asistență Socială despre acțiunea care a avut loc în cursul zilei de ieri.

Angajații DAS au precizat că, chiar dacă locuiesc în barăci și adăposturi improvizate, locuințele oamenilor sunt curate, iar una dintre nevoile identificate pe teren ține și de amplasarea unui container în zona stadionului Unio.

Activitatea Echipei mobile se desfăşoară săptămânal, având rolul de a identifica, informa şi îndruma spre serviciile abilitate, persoane fără adăpost sau aflate în riscul de a deveni fără adăpost, de pe raza municipiului Satu Mare.

Cei de al D.A.S. au făcut și un apel la sătmăreni, care pot da o mână de ajutor oamenilor străzii.

“Rugăm locuitorii oraşului să ne contacteze sau să îndrume astfel de persoane către Adăpostul de noapte, în cazul în care le întâlnesc”, spun cei de la D.A.S.

A fost înregistrat primul deces de hipotermie

Astăzi dimineață, o persoană fără adăpost, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost găsit fără suflare în timp ce a încercat să se adăpostească de frigul de afară într-o structură de beton a unei foste centrale, în cartierul Micro 14. Este prima victimă a hipotermiei înregistrată în această iarnă.

Meteorologii avertizează că urmează nopți geroase la Satu Mare, cu temperaturi ce pot atinge și -12 grade Celsius.

Înainte de startul sezonului rece, cei de la Adăpostul de Noapte din municipiul Satu Mare au demarat o campanie umanitară. Sătmărenii s-au arătat generoși și au donat haine groase pentru oamenii străzii.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Un bărbat a murit înghețat în Satu Mare. ”Vânătoare” de persoane fără adăpost"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adăpostul de Noapte, Direcția de Asistență Socială, municipiul Satu Mare
FOTO. Incendiu pe Drumul Careiului. Intervenție promptă a pompierilor

Închide