FOTO. Speranța județului Satu Mare rămâne Germania! Autoritățile vor și o cursă aeriană de la Satu Mare

Firmele cu capital german rămân principalul investitor din județul Satu Mare. Autoritățile din județul Satu Mare au cerut sprijin și pentru înființarea unei curse aeriene de la Satu Mare spre iun mare oraș din germania. În acest sens, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a făcut astăzi o vizită în județul Satu Mare. 

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, au primit astăzi vizita ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată cartea de vizită a județului, cu accent pe dezvoltarea economică datorată, în parte, investițiilor companiilor cu capital german, s-a vorbit despre strategia de dezvoltare locală și posibilitățile de investiții în zonă, despre învățământul dual și tehnic, cu o componentă importantă de educație în limba germană.

Prefectul Radu Bud a subliniat că atragerea de investitori în Satu Mare va rămâne o direcție importantă și în anii următori, iar companiile germane au un potențial mare de a genera astfel de investiții în special în domenii cu valoare adăugată mare, care pot duce la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, stabile și atractive inclusiv pentru românii plecați la muncă în afara granițelor.

În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al județului, cea mai mare parte a discuției s-a axat pe probleme legate de continuarea creșterii dezvoltării economice. S-a discutat despre conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi și despre înființarea zborurilor de pe aeroportul Satu Mare pe relația Germania, respectiv crearea un zbor spre un hub important din Germania care ar deschide conexiunea cu lumea întreagă.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a dat asigurări că va sprijini continuarea implementării proiectelor privind învățământul tehnic dual și a propus chiar o dezvoltare pilot a acestora la nivelul întregii regiuni.

Președintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au trecut în revistă principalele proiecte de dezvoltare din județ, respectiv municipiu, în domenii precum infrastructură, educaţie şi sănătate, inclusiv colaborarea cu regiunile înfrățite din Germania, Ostalb și Wolfenbuttel.

 

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Speranța județului Satu Mare rămâne Germania! Autoritățile vor și o cursă aeriană de la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Germania, Instituția Prefectului
OPINIE. De câți prefecți ai nevoie la Satu Mare să facă mai nimic?! De trei, evident

Închide