FOTO. Tot Careiul duhnește a cadavre! Ultimatum al Primăriei Carei


Primăria municipiului Carei reacționează în urma numeroaselor sesizări făcute de locuitorii orașului. Aceștia s-au plâns de mirosul pestilențial care a umplut municipiului. 

Primăria municipului Carei a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu și Direcției Sanitar Veterinare să intervină pentru a stopa sursa de poluare care a umplut orașul cu un miros pestilențial. Doar că problema nu este una nouă, spun autoritățile din Carei, care au mai făcut demersuri împotriva firmei care produce biogaz.

“De altfel, Primăria Carei a notificat în data de 13 august 2019 APM Satu Mare și Garda de Mediu Satu Mare despre faptul că administrația locală nu este de acord cu modul de desfășurare a activității firmei Sana RA SRL, care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr din Carei, după ce anterior Poliția Locală amendase firma în cauză în data de 27 iunie 2019”, spun autoritățile careiene.

Doar că lucrurile nu s-au schimbat nici după amendarea firmei în cauză.

”Acum s-a umplut paharul, după ce Careiul a fost invadat în ultimele zile de aceleași mirosuri pestilențiale. Am solicitat reprezentanților APM Satu Mare, Gărzii de Mediu Satu Mare și DSVSA Satu Mare să ia măsuri concrete în acest caz, conform prevederilor legale. Toți ne-au promis că totul va fi în regulă. Să sperăm că așa va fi și în realitate”, a precizat primarul Eugen Kovacs.

Printre nemulțumirile reclamate se numără și faptul că platforma se află în intravilanul municipului, iar unitatea prelucrează deșeuri animale, degajând un miros greu de suportat. În plus, deșeurile sunt transportate prin municipiul Carei, totul cu mijloace de transport nespecializate.

”Ca urmare a celor menționate, pentru a nu ne vedea puși în situația de a sesiza aceste aspecte și altor instituții, vă solicităm revizuirea autorizației de mediu astfel încât această activitate să se desfășoare în condiții de transport, depozitare și alimentare instalații în regim complet închis, asumate prin angajamente ferme. Până atunci dorim interzicerea folosirii acestor deșeuri”, s-a mai cerut în notificarea Primăriei Carei, semnată de primarul Eugen Kovacs.

Răspunsul primit anterior de la APM nu l-a satisfăcut deloc pe edil, care spune că este inacceptabil ca orașul să fie acoperit de mirosurile insuportabile.

”Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare ne-a răspuns că firma respectivă își desfășoară activitatea în condiții normale, conform autorizației de mediu emise în 2010 și revizuite apoi în februarie 2017 și în ianuarie 2019. Nu pot accepta un asemenea răspuns atâta timp cât cetățenii Careiului reclamă periodic apariția mirosurilor pestilențiale care invadează orașul. Pe această cale, mulțumesc domnului subprefect Altfatter Tamas și directorilor instituțiilor amintite anterior pentru prompta implicare, să sperăm că vom avea parte și de rezolvare”, a încheiat primarul Eugen Kovacs.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Tot Careiul duhnește a cadavre! Ultimatum al Primăriei Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre APM, Eugen Kovacs
Cel mai mare proiect din istoria Careiului! DN 19 reabilitat, autobuze noi și bike sharing

Închide