FOTO. Un milion de euro pentru reabilitarea Catedralei Ortodoxe din Satu Mare

SURSA: mapio.net

Parohia Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului I” din municipiul Satu Mare a reușit să parafeze contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru restaurarea și reabilitarea Catedralei “Adormirea Maicii Domnului”. Iar lucrările au și început deja.

Valoarea totală a proiectului este de 3,27 milioane de lei, din care 98% reprezintă finanțarea nerambursabilă. Conform proiectului, obiectivul general al investiției este valorificarea durabilă a Catedralei Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, în vederea creșterii atractivității turistice la nivel local și regional, ca factor care stimulează creșterea economică în zona de implementare.

”Prin darul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în Joia Luminată, am început, prin fonduri europene, restaurarea Catedralei ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare. Mulțumesc, din suflet, echipei noastre de proiect, credincioșilor noștri și tuturor instituțiilor implicate. Îl rog pe Dumnezeu să ne ajute să ducem la bun sfârșit lucrul început. Să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!”, a spus preotul paroh Cristian Boloș, poate cel mai iubit reprezentant al bisericii din municipiul Satu Mare.

Durata de implementare este 18 de luni de la data semnării contractului, iar până la finalul proiectului beneficiarul își propune să crească numărul vizitatorilor cu 8% în fiecare an.

Catedrala Ortodoxă a fost ridicată între anii 1932-1937, după planurile arhitectului bucureștean G. P. Liteanu, ce a proiectat mai multe clădiri ale orașului Satu Mare. Arhitectura catedralei se aseamănă bisericilor din Oltenia și Muntenia, îmbinând armonios stilul bizantin cu cel brâncovenesc.

2 Comments on "FOTO. Un milion de euro pentru reabilitarea Catedralei Ortodoxe din Satu Mare"

  1. Bine ca pentru biserici sunt bani, dar pentru lucruri importante-nu.Fix de biserici avem nevoie…Nu de drumuri ca afara, manuale noi in scoli etc…Cand o sa se trezeasca si Romania??

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxa
FOTO/VIDEO. Mii de credincioși la slujba de Înviere! Sătmarul, blocat timp de câteva ore

Închide