FOTODOCUMENT. Viitoarea pasarelă pietonală peste Someș a fost aprobată!

Consiliul Local Satu Mare a aprobat astăzi studiul de fezabilitate al viitoarei pasarele pietonale și pentru bicicliști, care va fi construită între podurile Golescu și Decebal, în dreptul mall-ului NEPI/Rockcastle și a Palatului Administrativ din municipiul Satu Mare.

”Am plăcerea să-i anunț pe sătmăreni că a fost finalizat studiul de fezabilitate la obiectivul de investiții ,,Pasarelă pietonală şi velo peste râul Someş – amplasată în municipiul Satu Mare”, care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare de Shopping City Satu Mare. Studiul a fost aprobat astăzi de Consiliul Local. În ultimii doi ani am avut numeroase întâlniri cu reprezentanți NEPI Rockcastle pe tema mall-ului de la Satu Mare, iar fără sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare acestă investiție ar fi rămas la stadiul de proiect. Munca depusă în ultimele 24 de luni începe să dea roade: Shopping City Satu Mare prinde contur!”, a declarat Kereskenyi Gabor.

PresaSM a intrat în posesia planurilor viitoarei pasarele pietonale care va uni cele două maluri ale Someșului în zona centrală. Mai exact, va face legătura între Piața 25 Octombrie, pe malul drept, cu zona viitorului mega mall al NEPI/Rockcastle, pe malul stâng.

Potrivit proiectului, pentru care NEPI a pus pus la bătaie 100.000 de euro, pasarela este destinată circulației pietonale și circulației velo, cu o lungime de 214 metri și lățime totală de 5,50 metri. Din punct de vedere structural, structura de rezistenţă propusă pentru deschiderea centrală este de tip arc dublu articulat, cu tirant.

Pasarela va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate alei de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

Valoarea totală a investiției: 13.819.557,42 lei (fără TVA), din care construcții-montaj: 12.389.333,17 lei(fără TVA). Sursa de finanțare a proiectului va fi asigurată din fonduri europene, acest demers intrând în sarcina Primăriei Satu Mare.4 Comments on "FOTODOCUMENT. Viitoarea pasarelă pietonală peste Someș a fost aprobată!"

 1. comentator | martie 24, 2018 at 07:30 |

  Până acum OK, asta era treaba lui NEPI. Să vedem mișcările Primăriei, că pe noi de obicei practica de omoară. Vezi și refacerea podului Decebal, o veritabilă poveste fără sfârșit.

  View Comment
 2. arhitect | mai 31, 2018 at 18:04 |

  Să sperăm că nu se va prăbuși! Ce-i drept, prima dată trebuie construită!

  View Comment
 3. Doamne ajuta!
  Daca îl face ungurul, eu il votez la urmatoarele alegeri!

  View Comment
 4. PC poti sa tot mergi la vot. Asta e mai normal ca Coica sau Iles Gyula

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre NEPI
Tribunalul a dat dreptate Primăriei. Construcția MALL-ului NEPI continuă!

Închide