FOTOGALERIE. Ard hectare întregi din Țara Oașului! Dealuri și păduri în flăcări


În zona Luna Șes a izbucnit, în jurul orei 14:00, un incendiu de vegetație uscată. Incendiul se manifestă pe o suprafață foarte mare, a cuprins două dealuri.

La fața locului intervin pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere și cu mijloace manuale.

Până în prezent au fost protejate o casă de locuit și o stână de oi aflate în imediata apropiere a incidentului.

Reamintim faptul că pompierii sătmăreni au luptat două zile pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care s-a manifestat cu focare multiple pe un areal de mai multe hectare în zona Piatra Bixadului.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, intervenția a fost finalizată. Au fost afectate aproximativ 15 hectare de pădure și terenuri, aflate atât în proprietatea statului cât și în proprietate privată.

Cauza probabilă: folosirea focului deschis fără supravegherea acestuia până la finalizarea arderii.

Incendiul a cuprins vegetație uscată, strat gros de frunze, crengi uscate și vegetație spontană și se manifestă atât în zonă împădurită, cât și în zonă stâncoasă. Intervenția s-a prelungit din cauza aprinderii de noi focare, dar și a imposibilității accesului autospecialelor, forțele de intervenție fiind nevoite să acționeze cu mijloace manuale. De asemenea, intervenția a fost una extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a dispunerii stâncilor, care prezintă un real pericol de prăbușire.

La fața locului au acționat 33 de pompieri, peste 35 de civili: voluntari din cadrul SVSU Bixad, salvamontiști, angajați ai Ocolului Silvic Negrești Oaș, cetățeni și reprezentanți ai autorităților locale.

Pe parcursul zilei de ieri, dar și azi, pentru a nu perturba gestionarea altor situații de urgență apărute la nivelul județului, intervenția pentru stingerea acestui incendiu este asigurată cu pompieri aflați în timpul liber.

Comanda intervenției este asigurată de către inspectorul șef, colonel Nicolae Dima, care s-a aflat la fața locului atât ieri, cât și azi.

”Dorim să aducem mulțumiri în mod deosebit Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare, care se află alături de noi încă de ieri, asigurând transportul materialelor necesare și a personalului cu ajutorul mai multor mașini de teren și atv-uri. De asemenea, salvamontiștii execută defrișarea pentru a asigura calea de acces, dar intervin cot la cot cu pompierii și pentru stingerea focarelor de incendiu”, susțin reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.1 Comment on "FOTOGALERIE. Ard hectare întregi din Țara Oașului! Dealuri și păduri în flăcări"

  1. Ar fi o stire si ma buna (sau rea) daca erau ceva prmisiuni din partea voastra sa urmariti evolutia dosarelor care trebuie sa ajunga la parchet (sau nu).

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu, pompieri
FOTOGALERIE. 15 hectare de pădure și terenuri pârjolite în județul Satu Mare

Închide