FOTOGALERIE. Familie din județ, cu doi copii, sub cerul liber. Casa le-a fost distrusă

Familia Gabona, din localitatea Dobra, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care le-a mistuit imobilul în cursul zilei de joi, 5 august.  Dar povestea este spusă cel mai bine de către Marcela Papici, fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, o obișnuită a campaniilor umanitare.

Redăm mai jos povestea completă: 

”Alina și Sandor sunt părintii a 2 copilași, Miruna și Alexandru. El lucrează ca alpinist utilitar. În urmă cu 3 săptămâni au reușit să ia un credit de 9.000 euro și și-au luat o casă la Dobra, unde locuiește sora lui Sandor. Au dat pe ea 8.500 euro cu gândul că din cei 500 cât le-a rămas o vor zugravi. În 5 august, de ziua lui Sandor, Alina a încercat cuptorul de pâine (dorea să-i facă o surpriză) fără să știe că acesta avea hornul acoperit cu material. Focul a aprins acel material care a căzut pe salteaua de pe un pat, de unde s-a extins în aproape toată casa. Până la sosirea pompierilor, vecinii s-au mobilizat și au stins o parte din foc. Sandor era la servici și lucra tocmai în turla unei biserici, aflată în renovare, din Satu Mare. Când și-a văzut cele 9 apeluri ratate a înțeles că e bai mare, iar vestea a venit ca un trăznet: Arde casa! Mi-a povestit cu ochii în lacrimi.La 2 zile după incendiu locul e curat și pregătit de reparații, dar ceea ce au e insuficient. Trebuie refăcut tot acoperișul. Copii stau la bunici, iar Sandor și Alina suferă că nu îi au aproape, iar părinții dorm la sora lui Sandor și lucrează la casă, cât și cum pot. Îi ajută vecinii și cumnatul. Au reușit să salveze, de foc și apă, puține din lucrurile ce le-au avut. După o viață trăită într-o singură cameră cu cei doi copilași, la parinții lui Sandor acasă, pe când să-și vadă visul împlinit acesta s-a făcut scrum!

Ratele la bancă trebuiesc plătite, copii hrăniți, iar casa s-a dus…Exact de ziua lui Sandor! Vă rog să mă ajutați să le redăm visul și speranța! Așa cum Sanyi o ajută pe d-na Geta, acum el e cel ce are nevoie să-l ridicăm de jos! Avem nevoie de grinzi, scânduri și țigle pentru refacerea urgentă a acoperișului. Eventuale ploi ar putea distruge și ce au reușit să salveze! Au primit câteva materiale, dar sunt insuficiente! Orice sumă contează! Orice suma poate să-i ajute pe Miruna și Alexandru să fie iar în căsuța lor, împreună cu mami și tati!”

Daca doriți să contribuiți, puteți să o faceți în:

Asociatia Parinti pentru Copii

RO59BTRL03101205289467XX
specificati: Donatie pt Casa Arsa

Sau

BTPay Papici Marcela Anamaria

0747089509

Sau

Revolut

GB49REVO00997013510712

Bic

REVOGB21

Papici Marcela Anamaria

0747-089509Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Familie din județ, cu doi copii, sub cerul liber. Casa le-a fost distrusă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu
FOTO. Mașină în flăcări pe DN19, în județul Satu Mare. Trafic blocat

Închide