FOTOGALERIE. Sătmarul minunilor! Drum blocat parțial cu crengi de copaci, în Micro 17!

Slalom printre crengile de copaci. Cu asta s-au confruntat șoferii sătmăreni care au trecut vineri dimineața pe strada Someș din cartierul Micro 17. Ieri au avut loc activități de toaletare a copacilor, iar resturile vegetale au fost lăsate pe carosabil.

Vremea deosebit de caldă a făcut ca acțiunile de toaletare a copacilor, care au loc toamna, să fie continuate și în cursul lunii decembrie. În cursul zilei de joi au avut loc acțiuni în zona cartierului Micro 17. Doar că resturile vegetale rămase în urma activității de toaletare au fost lăsate pe carosabil, iar șoferii au fost nevoiți să facă slalom printre crengile de pe drum.

Și vineri dimineața, resturile vegetale rămase în urma tăierilor erau încă tot pe partea carosabilă. Asta chiar dacă pe stradă se află două instituții de învățământ, iar dimineața este una dintre cele mai aglomerate momente ale zilei cu părinți care își aduc copiii la școală.

“Vă dați seama ce a fost aici când părinții și-au adus copii la școală și la grădiniță azi dimineața”, explică un sătmărean.

Toaletarea, motiv de dispută

Sătmărenii au fost contrariați și de modul în care s-a făcut tăierea. Copacii au rămas aproape complet fără crengi.

Într-o situație similară, petrecută în parcul Eroii Revoluției, autoritățile locale au explicat că astfel de acțiuni au loc doar cu avizul specialiştilor şi inspectorilor de Mediu. Și atunci, mai multe ONG-uri, dar și sătmăreni au fost vorbit despre “tăieri brutale”. În replică, autoritățile au precizat că nu este vorba despre simple toaletări, ci despre tăiere de regenerare, care se execută peste tot în cazul arborilor.

Nu toată lumea a fost mulțumită de răspunsul primit.

Nu este pentru prima dată când firma care are în administrare spațiile verzi este criticată pentru faptul că, în urma lucrărilor, deșeurile sunt lăsate pe spațiul public. Și în alte situații s-a subliniat faptul că lucrările de toaletare și cele de recuperare a deșeurilor vegetale ar trebui să se realizeze concomitent, astfel încât să nu fie blocat accesul pe carosabil sau pe trotuare.

În timp ce în cartierele municipiului au fost raportate și în cursul acestui an probleme cu deșeurile lăsate pe spațiul public în urma lucrărilor de amenajare, nu același lucru se întâmplă în zona centrală. Acolo, lucrările de tăiere și colectare sunt făcute simultan.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Sătmarul minunilor! Drum blocat parțial cu crengi de copaci, în Micro 17!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Micro 17
FOTOPLAN. Apare un nou ”cartier” de locuințe, cu 11 blocuri, în Satu Mare (Micro 17)

Închide