FOTOGALERIE. Singurul pod din România, flancat de două biserici, se află la Satu Mare

Municipiul Satu Mare se poate ”lăuda” cu singurul pod flancat de două lăcașuri de cult. Este vorba despre Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, respectiv un lăcaș de cult care va fi ridicat de Parohia Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, respectiv Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Prima biserica poartă hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la care slujește chiar protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan. Este, de departe, cel mai impunător lăcaș de cult ortodox din Satu Mare. Construcția este destul de anevoioasă, fiind oprită de mai multe ori.A doua biserică se află lângă fosta cazarmă, la baza Podului Golescu, lângă Poliția de Frontieră. Construcția fundației a început în urmă cu mai mulţi ani, dar proiectul a fost amânat ani la rând. Totuși, lucrările au început de circa o lună.

Iniţiatorul proiectului este Parohia Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, alături de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Lăcașul de cult, împreună cu curtea, va avea o suprafaţă de aproximativ 1.300 de metri pătraţi. Terenul este în domeniul public al municipiului Satu Mare. Biserica urmează să fie finalizată în maxim doi ani.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Singurul pod din România, flancat de două biserici, se află la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă, municipiul Satu Mare
Bani de la francezi pentru un ONG din Satu Mare, pentru eforturile din timpul pandemiei

Închide