FOTOREPORTAJ în Catedrala Țării Codrului. Mănăstirea Măriuș, centrul spiritual al codrenilor

Mănăstirea de la Măriuș poate fi considerată centrul spiritual al Țării Codrului. Ridicată în urmă cu 25 de ani, Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” a devenit un veritabil bastion al creștinismului ortodox în această parte de lume. Loc în care mii de persoane vin să îl găsească pe Dumnezeu.

Istoria Mănăstirii

Mănăstirea Măriuş a fost înfiinţată în 16 august 1992, la solicitarea credincioşilor din Măriuş, dar şi din împrejurimi, care au ţinut să ducă la îndeplinire angajamentul care l-au luat faţă de Dumnezeu în timpul celui de al doilea război mondial. Începutul vieţii monahale de la Măriuş a fost odată cu venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia.

La început, la Măriuş s-a construit o bisericuţă de lemn, iar din anul 2000 s-a început şi construcţia bisericii mari, care a devenit peste ani o veritabilă catedrală în mijlocul pădurilor din Codrul de Sătmar, un punct de reper pentru toţi credincioşii din zonă şi nu numai.

Stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, s-a declarat din nou mulțumit de faptul că a fost reabilitată infrastructura rutieră până la mănăstire, astfel încât credincioșii au de câțiva ani ocazia să ajungă mult mai ușor.

Sprijinul comunității pentru un simbol al Codrului

Considerată a fi ”Catedrala Țării Codrului”, Mănăstirea și Biserica sa impozantă au devenit simbolul unității și credinței codrenilor. Fii ai Țării Codrului au pus umărul și au ridicat la Măriuș o veritabilă cetate a ortodoxismului. Codreni în suflet și-n simțiri, oameni precum deputatul Octavian Petric, și primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, sunt doar câțiva dintre oamenii care au sprijinit prin tot ce au putut ridicarea așezământului monahal. La evenimentul de astăzi a participat și prefectul Darius Filip, un codrean asumat.

”De nicăieri Țara Codrului nu e mai frumoasă decât văzută și simțită din Catedrala Sa, Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii” de la Măriuș.  M-am alăturat și eu azi sutelor de pelerini veniți să se roage în Vinerea Luminată cu gândul și cu inima spre Maica Domnului. Am avut parte de o zi superbă, alături de oameni care îmi sunt foarte dragi. Nu o să reușim să-i mulțumim niciodată starețului Gherontie pentru ceea ce reușește să facă pentru această parte de lume. Este un dar de la Dumnezeu, iar noi avem datoria să fim alături de el și să-l susținem în continuare!”, a declarat deputatul Octavian Petric. 

 

 

Fii primul care comentează! despre "FOTOREPORTAJ în Catedrala Țării Codrului. Mănăstirea Măriuș, centrul spiritual al codrenilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Țara Codrului
FOTO. Bal al codrenilor în Satu Mare. Mesaj de unitate pentru toți sătmărenii în anul Centenarului

Închide