FOTO/VIDEO. Avem autostradă în județul vecin! Gata în proporție de 99%

sursa: Pro Infrastructură/Facebook/colaj

Se fac ultimele retușuri pe tronsonul Biharia-Borș, lotul de 5,35 de km din autostrada A3, cea care va asigura legătura cu infrastructura de mare viteză din Ungaria. Potrivit celor de la Asociația Pro Infrastructură, tronsonul este gata în proporție de 99%, iar vecinii din Ungaria au avansat și ei cu lucrările pe tronsonul M4. Astfel, în luna august, după soluționarea pașilor administrativi legați de trecerea frontierei, tronsonul va fi deschis circulației. 

Potrivit organizației Pro Infrastructură, care monitorizează investițiile din domeniul transporturilor, avansul fizic pe tronsonul de 5,35 de km dintre Biharia și Borș este de 99%.

“Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri”, spun cei de la Pro Infrastructură, menționând că au vizitat șantierul pe data de 15 iulie.

Organizația precizează că și vecinii din Ungaria sunt pregătiți pentru momentul în care se va putea circula pe autostradă, pe ruta Borș-Berettyóújfalu.

“Și vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulației va fi undeva în august, timp necesar pentru soluționarea pașilor administrativi care țin de trecerea frontierei”, precizează sursa citată.

Care este stadiul  următoarelor tronsoane

În timp ce pentru următorul sector, Biharia-Chiribiș, același antreprenor face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel în urmă cu 15 ani, pe lotul până la Suplacu de Barcău este încă în așteptare lansarea unei noi licitații.

“Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiș (28,5 km), același antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani. Sperăm să fie gata proiectul tehnic și să se emită autorizația de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forță în teren. Mai departe, până la Suplacu de Barcău, încă așteptăm lansarea unei noi licitații după ce în ianuarie 2020 am avut a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizați de Bechtel în proporție de aproximativ 50% încă din 2012!”, explică cei de la Pro Infrastructură.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Avem autostradă în județul vecin! Gata în proporție de 99%"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
FOTO. Accident cu trei TIR-uri pe autostradă. Unul a luat foc

Închide