Satu Mare, printre cele mai VERZI judeţe din țară. După calculele HÂRTIEI. Vezi INFOGRAFIC


Satu Mare se printre cele mai verzi judeţe din țară. Cel puțin după calculele hârtiei. Parcă fără voie și intenție, autorităţile judeţene şi locale s-au trezit că judeţul Satu Mare se clasează pe poziţia a patra la nivel naţional. Asta când vine vorba despre creşterea spaţiilor verzi în ultimele două decenii.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, judeţul Satu Mare se află pe poziţia a patra la nivel naţional. Prin spaţii verzi se înţelege tot ceea ce înseamnă spaţiu verde în zona intravilană a unităţilor administrativ teritoriale. În speţă a localităţilor, implicând aici grădini publice, parcuri, scuaruri publice, chiar şi cele de pe lângă blocuri. Dar care se află în administrarea statului.

satu-mare03

La nivelul anului 1991 existau 203 hectare de spaţii verzi în localităţile din judeţ. La 20 de ani distanță s-au luat în evidenţă 368 de hectare. Astfel, se înregistrează o creştere cu 165 de hectare în ultimele două decenii.

Judeţul nostru depăşeşte de departe celelalte judeţe din nord-vest-ul României. Mai exact, la nivelul judeţului Maramureş s-a înregistrat o creştere cu 75 de hectare în ultimii 20 de ani. În judeţul Bihor creşterea este de 54 de hectare. Cea mai mică creştere s-a înregistrat în judeţul Sălaj, respectiv de numai patru hectare în 20 de ani.

INFOGRAFIE SPATII VERZI

 

 Fii primul care comentează! despre "Satu Mare, printre cele mai VERZI judeţe din țară. După calculele HÂRTIEI. Vezi INFOGRAFIC"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bihor, poluare, Sălaj, Satu Mare, spațiu verde, statistică
droguri la liber pentru sătmăreni ce fac autoritățile
Droguri la LIBER pe internet pentru sătmăreni. Ce fac autoritățile?!

Închide