FOTO/VIDEO. Avem pod peste Someș, în Satu Mare! Se va circula în acest an


Până la finalul acestui an, spune Prefectura Satu Mare, se va finaliza cel mai complex tronson al variantei de ocolire. Astfel, potrivit Prefectul Radu Bud, noul pod peste Someș va putea fi dat în folosință.

Cel mai important obiectiv îl reprezintă finalizarea până la sfârșitul acestui an a celui mai complex tronson al variantei de ocolire, astfel se va putea circula direct de pe drumul Careiului pe noul pod peste râul Someș cu ieșire directă pe drumul către PTF Petea, în acest sens prefectul Radu Bud a solicitat de la antreprenor stabilirea unui termen limita până la terminarea acestei limite.

Firma care se ocupă de construirea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare avansează foarte serios cu lucrările la centura municipiului Satu Mare. Deja au fost asfaltate mai multe porțiuni, iar podurile și supratraversările au prins contur. Este vorba despre Asocierea Itinera SPA- Colinni Lavori SPA-Viadesign SRL.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Obiectivul în lungime de 19,54 km ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,50% în condițiile în care stadiul plăților este de 53,54%.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Avem pod peste Someș, în Satu Mare! Se va circula în acest an"

  1. Knoblich Iosif | iulie 26, 2020 at 21:45 |

    Mă bucur de avansarea lucrărilor, dar nu înțeleg de ce nu se poate respecta Legea nr.255/2010 cu privire la despăgubirea terenurilor expropriate?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare, CNAIR, Instituția Prefectului
ATENȚIE. Transporturi agabaritice pe DN19. Vă prezentăm traseul complet

Închide