FOTO/VIDEO. Bertici Attila&Norbert, avertisment din partea Consulatului României! Conflict la graniță

Aventura sătmărenilor Bertici Attila și Norbert (tată și fiu) prin Asia continuă! Cei doi susțin că urmează un traseu dificil, mai ales din cauza unor încăierări interetnice la granița între Kîrgîzstan și Tadjikistan.

”Când intri intr-o țara necunoscută (Kîrgîzstan), și la intrare primești un astfel de SMS de la Ministerul de Externe al României, nu e bine!! Am sunat imediat la numărul afișat a ridicat o doamnă de la consulatul României din Kazahstan de care aparțin și Kîrgîzstan și Tadjikistan, a făcut legătura la consulul Radu Orzea care este un mare domn, ne-a zis că, alerta de călătorie este încă din august când au fost niște încăierări interetnice la granița între Kîrgîzstan și Tadjikistan, să nu ne panicăm, doar că, in sudul țării zona orașului Dzsalalabad și Osh să fim mai vigilenți! Domnul Consul ne-a dat și numărul lui privat pe care putem apela 24/24. Mâine primim răspuns și în legătură cu Munții Pamir dacă este deschis, dacă este circulabil, fiindcă de vreo 10-12 zile tot ninge in zonă!”, susțin cei doi sătmăreni.

Siberia nu a fost aleasă la întâmplare, fiind considerată cea mai sălbatică și grea rută.

Drumul a fost calculat să dureze aproximativ 45 de zile, dar cei doi nu scot din calcul că vor avea nevoie și de mai mult timp să ajungă acasă. Întoarcerea în 45 de zile ar însemna să ajungă acasă la începutul lui decembrie, dar dacă vor fi nevoiți să își prelungească aventura, speră să fie acasă pe Crăciun. Costurile totale pentru expediție se ridică la aproximativ 8.000 euro.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Bertici Attila&Norbert, avertisment din partea Consulatului României! Conflict la graniță"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bertici Attila
FOTO/VIDEO. Condiții extreme, mașina dă primele semne de oboseală. Aventura echipei Bertici continuă!

Închide