FOTO/VIDEO. Curg dosarele penale după ”paranghelia” de la Acâș, cu zeci de rromi în stradă

Încep să curgă dosarele penale pe numele unor indivizi care au participat duminică la o adunare publică, cu circa 30 de persoane, în cartierul de rromi din comuna Acâș. Imaginile au fost prezentate de PresaSM, iar polițiștii și procurorii s-au autosesizat.

Dosarul penal nr. 1

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei: ”La data de 14.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin.2 din C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală. În data de 13.04.2020, organele de poliție din cadrul Postului de Poliţie Acâş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul B.T. la data de 12.04.2020, în jurul orelor 20,00 – 20,30, s-a deplasat în cartierul de rromi din localitatea Acâş, unde a avut loc a adunare de aproximativ 30 de persoane, deşi avea obligaţia de a impune respectarea restricţiilor de adunare conform ordonanţei militare emise de Ministerul Afacerilor Interne, nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infecto-contagioase. Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Postului Comunal de Poliţie Acâş, Secţia nr.6 Poliţie Rurală Tăşnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”.Dosar penal nr. 2

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei: ”La data de 14.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lăngă Judecătoria Carei a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvărşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin.2 din C.pen. , ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală. În data de 13.04.2020, organele de politie din cadrul Postului de Politie Acăş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul F.I., la data de 12.04.2020, în jurul orelor 20,00 – 20,30, s-a deplasat de la domiciliu pe o stradă din cartierul de rromi din localitatea Acăş, unde se aflau mai multe persoane, deşi faţă de acesta s-a dispus măsura izolării la domiciliu în contextul pandemiei de coronavirus, nerespectând astfel această măsură. Precizăm că activitătile procesuale efectuate 1n cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garantiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovătie”.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Curg dosarele penale după ”paranghelia” de la Acâș, cu zeci de rromi în stradă"

  1. Tot pentru zădărnicirea combaterii bolilor ar trebui să fie cercetat și primarul pentru că nu a luat măsuri pentru a opri acea adunare, dacă nu a reușit el să disperseze adunarea trebuia să sesizeze poliția.

    View Comment
  2. si primarul a fost prezent ,s-a distrat si el!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Amendă mare pentru un cetățean, după ce a înjurat Poliția pe Facebook

Închide