FOTO/VIDEO. Guvernul Orban pompează mai mulți bani în centura Sătmarului

Guvernul a aprobat în ședința de vineri două proiecte care viează centura Sătmarului, potrivit informațiilor PresaSM. Executivul a adoptat hotărârea privind exproprierea imobilelor situate în amplasamentul suplimentar, dar și suplimentarea sumei prevăzute pentru despăgubiri.

Guvnerul Orban a aprobat două hotărâri cu privire la varianta de ocolire a municipiuli Satu Mare. Potrivit informațiilor PresaSM, prima se referă la declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în amplasamentul suplimentar și care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.

O a doua decizie vizează suplimentarea pentru anul în curs a sumei prevăzute ca justă despăgubire.La începutul lunii noiembrie, autoritățile sătmărene precizau că este în derulare o acțiune de expertizare prin care un evaluator urma să rezolve “neclaritățile” apărute cu privire la despăgubiri. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, preciza că până la finalul anului viitor, cei peste 400 de sătmăreni care au terenuri și imobile în zonă ar urma să își primească banii. În jur de 18 milioane de lei va costa achitarea despăgubirilor.

Firma care se ocupă de construirea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare a turnat în prima parte a lunii noiembrie, primul strat de asfalt pe varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Este vorba despre Asocierea Itinera SPA- Colinni Lavori SPA-Viadesign SRL.

Centura municipiului Satu Mare ar trebui să preia cea mai mare parte a traficului greu din municipiul reședință de județ.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de peste 19 km. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Guvernul Orban pompează mai mulți bani în centura Sătmarului"

  1. Vrei teren cu front la centura?! No ia atunci ca n-ai de unde.
    Prietenii stiu de ce!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTO/VIDEO. Podul peste Someș prinde contur la marginea municipiului Satu Mare

Închide