CENTURA Sătmarului. Autoritățile intră cu ”jandarmeria” peste terenurile a zeci de sătmăreni


Zeci de sătmăreni care ar urma să fie expropriați pe traseul viitoarei Centuri a Sătmarului se declară nemulțumiți de cuantumul despăgubirilor, dar și de modul de comunicare al autorităților.

Oamenii susțin că nivelul despăgubirilor este mult sub prețul real al pieței. De asemenea, oamenii s-au plâns că au aflat doar din mass media noutățile privind acest proiect, autoritățile centrale comunicând defectuos.

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Raluca Simon, a declarat că sumele privind despăgubirile au fost făcute de către un evaluator autorizat, conform grilei notarilor, deci prețurile nu vor fi negociate. Singura șansă a proprietarilor: să acționeze statul în judecată.

Raluca Simion a precizat că terenurile pe care trece traseul viitoarei centuri sunt ale statului român și i-a ”informat” pe sătmărenii care se opun că riscă dosar penal.

”Este terenul statului, fie că vă convine, fie că nu vă convine. Avem o lege pe care trebuie să o respectăm. Asta și facem. Terenul este al statului, iar dumneavoastră trebuie să pemiteți accesul pentru aceste măsurători topografice. Legea ne dau dreptul, chiar și sub protecția jandarmeriei, să facem aceste măsurători. Sperăm să nu se ajungă până acolo”. a spus un reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.3 Comments on "CENTURA Sătmarului. Autoritățile intră cu ”jandarmeria” peste terenurile a zeci de sătmăreni"

 1. Tot ne plangem ca nu exista centura. Acuma cand se vrea construirea ei o blocam. Apoi ne plangem din nou ca nu este centura. Vai de noi. Orice cale de comunicatie, ruta de transport este DE INTERES PUBLIC (NATIONAL) asa ca legea ar trebui sa fie clara in acest sens; ar trebui! In tarile pe care le invidiem, astfel de lucrari se fac fara probleme; proprietarii sunt despagubiti la o valoare stabilita de evaluatori si gata, nu merg povesti ca de fapt terenul e mai scump, ca … parerea mea!

  View Comment
 2. Ivan Keiser | septembrie 9, 2017 at 00:30 |

  – din 1968, legea zicea,ce a ce nu e mobil,sau nu se poate muta,e “statal ” , teremurile….dar de atunci, au fost ” schimbate “,ce a fost ” mobil “,cu salvâ de automat”,sau cu gummâ de sters din lege… tot cei de jos suferâ si plîng de durere….

  View Comment
 3. Satmareanul | februarie 1, 2018 at 19:04 |

  In tara asta nu se schimba nimic,mai rau ca in comunism !

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Careiului
E oficial! Lucrările la centura Sătmarului pot să înceapă

Închide