FOTO/VIDEO. La mulţi ani tuturor pompierilor! Demonstrații și paradă la Satu Mare

Salvatorii sătmăreni au marcat Ziua Pompierului prin demonstrații și o paradă militară. Sătmărenii au avut ocazia să vadă tehnica din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, i-au apalaudat și i-au felicitat pe pompieri pentru promptitudinea și curajul de care dau dovadă ori de câte ori sunt solicitați să intervină. 

Ziua Pompierului a fost marcată și la Satu Mare printr-o suită de evenimente derulate pe tot parcursul lunii septembrie, organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” Satu Mare.

Evenimentele principale au fost programate pe 13 septembrie. Pompierii cu merite deosebite au fost decorați, iar autoritățile i-au felicitat pentru întreaga carieră.

Printre cele mai așteptate momente au fost defilarea pompierilor militari.

Pe platoul din zona centrală veche a orașului, curioși dar și mulți copii, s-au adunat pentru a participa la manifestare.

Demonstrațiile făcute de pompieri au stârnit apaluze din partea spectatorilor.

Pompierii au fost primiți cu aplauze, în semn de recunoștință pentru modul în care au înțeles să își exercite meseria, pentru promptitudinea, curajul și devotamentul de care au dat dovadă.

În decursul anului, pompieri aflați în timpul liber au intervenit pentru a salva vieți și nu au trecut impasibili nici pe lângă suferința cauzată de incendii. Au demarat campanii umanitare pentru cei rămași fără locuințe și au dat dovadă de solidaritate venind în ajutorul comunității sătmărene.

Pompierii se bucură de cel mai ridicat grad de încredere în rândul populației. Sondajul realizat anul trecut a arătat că 95% dintre români au încredere în pompieri, inspectoratele pentru situații de urgență aflându-se pe primul loc în clasament. Pompieri sunt urmați în top de Armata Română, cu 77%.

În fiecare an, pe 13 septembrie, România aniversează Ziua Pompierului, sărbătoare instituită pentru a omagia pompierii militari care, în 1848, pe Dealul Spirii, sub comanda căpitanului Pavel Zagănescu, au ținut piept armatei otomane.1 Comment on "FOTO/VIDEO. La mulţi ani tuturor pompierilor! Demonstrații și paradă la Satu Mare"

  1. A fost extraordinar momentul de la final, când alpiniștii la înălțimea blocurilor turn, au coborât pe cordeline și au arborat drapelul României! Apoi, cu tunuri de apă au făcut pe cer un tricolor roșu, galben, albastru. FELICITĂRI ! LA MULȚI ANI POMPIERILOR ROMÂNI ȘI SĂTMĂRENI! Vă mulțumim pentru că ne ajutați atunci când avem mare nevoie!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre defilare, ISU Satu Mare, Paradă
FOTO/VIDEO. Momentul prăbușirii fațadei hotelului din Centru, filmat de trecători

Închide