FOTO/VIDEO. Mii de sătmăreni au sărbătorit Ziua Națională! La mulți ani, România!

Ziua Națională a României a fost marcată astăzi în municipiul Satu Mare printr-o serie de manifestări. Seria evenimentelor a debutat de la ora 11.00, prin depuneri de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul – Aleea Târnavei, la bustul lui Avram Iancu, la bustul lui I.C. Brătianu, respectiv la bustul lui Iuliu Maniu.

Evenimentul central a debutat de la ora 12.30, printr-un ceremonial militar și religios, alocuțiuni, depuneri de coroane ,la statuia lui Vasile Lucaciu din Piața Libertății. După ce prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a trecut în revistă Garda de Onoare și a salutat Drapelul de Luptă, au fost rostite alocuțiuni privind însemnătatea acestei zile sfinte pentru România. După care au fost depuse coroane de flori.

În continuarea manifestării, militarii din Garnizoana Satu Mare au defilat într-o paradă prin fața miilor de sătmăreni adunați în centrul Sătmarului.

De asemenea, de la ora 14.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert de 1 Decembrie cu interpreți locali de muzică folk, populară și invitați la Casa de Cultură a Sindicatelor (intrare gratuită).

Programul spectacolului artistic la Casa de Cultură a Sindicatelor:

-Ioan Dordoi și Felix Gălan-Petrică Mureșan

-Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană”

– Maria Carmen Sas și Leontina Dorca

-Georgiana Marina

-Marian Buzilă

-Corul Medieșana

-George Negrea

-Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”

-Ansamblul folcloric „ Csodaszarvas” Agriş

-Formaţia de dans german „ Gemeinsam” Satu Mare

-Grupul vocal „Miculeanca”.

Tot de 1 Decembrie, de la ora 16³º va avea loc un moment culinar tradiţional (voluntarii Crucii Roşii vor servi în Piaţa 25 Octombrie vin fiert şi fasole cu cârnaţi). De la ora ora 17.30 se va desfășura retragerea cu torțe.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Mii de sătmăreni au sărbătorit Ziua Națională! La mulți ani, România!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ziua nationala a Romaniei
Ziua națională la Satu Mare: concerte și fasole cu cârnați. Programul complet

Închide