FOTO/VIDEO. Plan roșu între SM și SJ! Accident cu victime multiple, desfășurare de forțe (exercițiu)

Pompierii sălăjeni au efectuat un exercițiu de amploare care a presupus declanșarea Planului Roșu. Mai mulți sătmăreni au raportat faptul că circulația pe DN1, în zona în care s-a desfășurat exercițiul, a fost afectată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj a organizat şi desfăşurat un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de management şi intervenţie în cazul producerii unui accident feroviar (DN1F intersecţie DJ 110A) în localitatea Badon, comuna Hereclean), la trecerea peste calea ferată Jibou – Zalău – Sărmăşag – Tăşnad – Carei.

Principalele obiective urmărite ale activității au fost următoarele:
– verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu;
– verificarea răspunsului coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente având ca rezultat victime multiple;
– verificarea modului de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie;
– verificarea modului de acţiune a forţelor participante pentru stingerea incendiului izbucnit la mijloace de transport.

Forţele participante au fost următoarele: ISU Sălaj, IGAv, IPJ Sălaj, IJJ Sălaj, SAJ Sălaj, UPU-SMURD Zalău.

Din cadrul ISU au fost mobilizate grupa operativă a inspectoratului, Detaşamentul de pompieri Zalău (1 TIM, Descarcerare grea, 2 ASAS, 1PMA), Secţia de Pompieri Jibou – (1 EPA)Garda Ileanda (1 EPA), Punct de lucru Sânmihaiu Almaşului (1 EPA), Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei (1 EPA, 1 ASAS), Garda Nuşfalău (1 EPA) și voluntari.

Mai mulți sătmăreni au raportat faptul că circulația pe DN1 s-a făcut cu dificultate în zona în care a avut loc exercițiul.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Plan roșu între SM și SJ! Accident cu victime multiple, desfășurare de forțe (exercițiu)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre exercițiu, ISU Sălaj
FOTO/VIDEO. Plan roșu activat la mall-ul NEPI Satu Mare: patru morți și 60 răniți (Exercițiu)

Închide