FOTO/VIDEO. Pompierii au sărbătorit Centenarul la datorie. Mai multe anexe, cuprinse de flăcări


Pompierii au sărbătorit Centenarul la datorie. În ultimele patru zile, ISU a fost solicitat să intervină la nouă incendii. Intervențiile au fost îngreunate de condițiile meteorologice. 

Pompierii sătmăreni au fost solicitați în ultimele patru zile să intervină la nouă incendii.

În ultima zi a lunii octombrie, pompierii au intervenit la Apateu, unde acoperișul unei anexe a fost cuprins de flăcări.

“La ora 03:22, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă și un garaj din localitatea Apateu. La fața locului s-au deplasat 15 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Culciu. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperișul anexei și la garaj. Forţele prezente la fața locului au acționat rapid pentru lichidarea incendiului, reușind să împiedice extinderea focului la casa de locuit. În urma evenimentului au ars construcția din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 90mp și materialele combustibile aflate în garaj și s-au degradat: aproximativ 100 bucăți de țiglă, 80mp azbociment și câteva utilaje,” se arată într-un comunicat al pompierilor.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost scutcircuitul electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Tot în ultima zi din noiembrie, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în localitatea Odoreu. Flăcările au fost cauzate de coșul de fum necurățat.

În aceeași seară, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un autoturism care a luat foc pe strada Retezatului, din municipiul Satu Mare.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost scutcircuitul electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Tot în cursul zilei de 30.11, la ora 22:36, ISU ”Someș” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Dorolț.

“La fața locului s-au deplasat 14 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenţie flăcările se manifestau la una dintre încăperi, unde ardeau diferite materiale combustibile. Pompierii au reușit lichidarea rapidă a incendiului, împiedicând propagarea acestuia la întregul imobil. În urma incendiului au ars elemente de mobilier și o fereastră și s-a degradat zugrăveala și mobilierul din restul încăperilor. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei sobe cu acumulare de căldură nesupravegheate corespunzător,” spun pompierii.

Nici Ziua Națională nu a trecut fără incidente. Pompierii au intervenit la un incendiu care a cuprins un grajd din Micula. Doi cai au murit în urma incendiului care a fost cauzat de fumatul în loc nepermis și neamenajat corespunzător.

Pompierii au intervenit și la depozitul auto de la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Botiz.

“La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri din Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și voluntari din cadrul S.V.S.U. Vetiș. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Pompierii au acționat concomitent atât pentru lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea altor bunuri depozitate în apropiere. Intervenția a fost dificilă și de durată (4 ore) din cauza cantității mari de materiale combustibile cuprinse de flăcări (aproximativ 150 mc de piese auto rezultate din dezmembrări: scaune, materiale plastice, anvelope). Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise,” arată sursa citată.

Tot în Botiz, și tot de Centenar, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un autotren.

“La interval de câteva minute (ora 10:06), pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un autotren aflat pe raza localității Botiz. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă , care a reușit lichidarea rapidă a incendiului. În urma incendiului produs, cel mai probabil ca urmare a frecării mecanice, au ars ferodourile , nefiind înregistrate victime,” mai spun pompierii.

De 1 Decembrie, pompierii au fost solicitați și în Negrești Oaș, la un incendiu produs la hornul unei case.

Duminică, pompierii au intervenit la incendiul care a avut loc în orașul Livada.



Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Pompierii au sărbătorit Centenarul la datorie. Mai multe anexe, cuprinse de flăcări"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre incendiu
FOTO/VIDEO. Incendiu de amploare la o fabrică! Muncitorii s-au autoevacuat. Intervin pompierii!

Închide