FOTO/VIDEO. Sătmărenii Bertici Attila și Norbert au ajuns în Siberia! Ce aventură au trăit

Sătmărenii Bertici Attila și Bertici Norbert, tată și fiu, care au pornit spre Siberia, au reușit să ajungă în Novosibirsk, capitala Siberiei. În Siberia se anunță temperaturi foarte negative, care le va pune la încercare voința celor doi temerari. Traseul parcurs până acum: 6.700 km! 5.800 km au mai rămas până în Vladivostok.

Echipa Bertici a făcut anunțul, precizând că sunt bine și au întâlnit oameni extrem de ospitalieri. ”Dragilor! Am ajuns cu bine în Novosibirsk capitala Siberiei. Suntem bine, este ora 9:00 dimineața. Din Estonia tot auzisem un vâjâit mic când apăsam ambreiajul, un sunet nesemnificativ, cutia schimbă perfect, mașina merge ok. De la un prieteni din Cluj aveam deja contactul de la un service din Novosibirsk și dacă tot suntem aici am ales să mergem până acolo pentru o constatare.

Seara discutasem la telefon că, dimineața la 7 vom fi la el. Sergej la 6:50 ne-a așteptat deja cu cafele calde, a verificat mașina și ne-a dat verdictul: rulment de presiune. Hmmmm…. Noi când am pornit am pus set de ambreiaj nou, înseamnă că a fost defect de fabrică rulmentul.

Pentru siguranța noastră și pentru a nu rămâne pe drum în iarna Siberiană, Sergei ne-a sugerat să schimbăm rulmentul. Norocul nostru că în Rusia sunt milioane de Loganuri cu siglă de Lada. Am găsit rulment de presiune la magazin cu 300 ruble (cca. 22 de lei!!)”, a postat Bertici Attila și Norbert pe Facebook.

Siberia nu a fost aleasă la întâmplare, fiind considerată cea mai sălbatică și grea rută, iar pe lângă acest lucru, nici un sătmărean nu a ajuns în cel mai estic punct al Asiei, la Vladivostok, Attila dorindu-și ca el și fiul său să fie primii.

Drumul este calculat să dureze aproximativ 45 de zile, dar cei doi nu scot din calcul că vor avea nevoie și de mai mult timp să ajungă acasă. Întoarcerea în 45 de zile ar însemna să ajungă acasă la începutul lui decembrie, dar dacă vor fi nevoiți să își prelungească aventura, speră să fie acasă pe Crăciun. Costurile totale pentru expediție se ridică la aproximativ 8.000 euro.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Sătmărenii Bertici Attila și Norbert au ajuns în Siberia! Ce aventură au trăit"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre aventură, Bertici Attila
FOTOGALERIE. Sătmărenii Bertici Attila și Norbert, aproape de Siberia! Bravo, băieți!

Închide