FOTO/VIDEO. Spitalul Județean se laudă cu bucătăria proprie. Câtă economie au făcut la buget

De un an de zile, pacienții Spitalului Județean Satu Mare au mâncarea pregătită la bucătăria proprie a unității medicale. Autoritățile spun că investiția a fost una cu benefică în primul rând pentru pacienți, asta pentru că primesc mâncarea caldă și proaspătă. Anterior, spitalul apela la servicii de catering. 

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, au prezentat astăzi bilanțul propriei bucătării, intrate în funcțiune de un an de zile. Autoritățile spun că decizia luată nu a fost una fără riscuri.

“Din iulie 2018 l-am luat în regie proprie, după 13 ani de externalizare. Șase luni a durat pregătirea. Existau multe riscuri”, a explicat managerul Adrian Marc.

Motivația a fost și una financiară, a punctat șeful Consiliului Județean.

“În 2016 am vazut clar, după o analiza cost-beneficiu, că se reimpune preluarea în regie proprie a acestui serviciu. Contează foarte mult și condițiile hoteliere, pe lângă medicamentație”, a declarat Pataki Csaba.

Iar Spitalul a reușit astfel să facă economii la buget, asta pe lângă faptul că meniul oferit acum este unul mult diversificat.

“Am vrut ca hrana să fie diversificată, nu ca înainte. Meniul este îmbunătățit. În 2018 am cheltuit 3,7 milioane, înainte de preluare în regie proprie, 2,8 milioane lei, după preluarea bucătăriei. 930.000 lei am făcut economie după preluarea bucătăriei în 2018”, a precizat Adrian Marc.

Costul unui meniu variază între 10 și 16 lei/zi, totul depinde de natura afecțiunii pacientului. Bucătăria Spitalului Județean poate asigura până la 900 de porții în fiecare zi.

După ce de peste un deceniu, mai exact din 2005, ”Bucătăria” a fost externalizată la Spitalul Județean Satu Mare, firme private furnizând mâncarea (care de multe ori ajungea rece și fără gust), acum condițiile sunt mai bune, spune conducerea Spitalului Județean Satu Mare.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Spitalul Județean se laudă cu bucătăria proprie. Câtă economie au făcut la buget"

  1. Badea Gheorghe | septembrie 26, 2019 at 12:41 |

    Sper că nu le servesc în casolete de unică folosință!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Marc, Pataki Csaba
Când ar putea începe construcția spitalului ultra-modern de la Satu Mare

Închide