Gările Satu Mare și Carei intră în reabilitare. Ce lucrări vor fi executate

CFR Infrastructură a anunțat oficial scoaterea la licitație a elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 de staţii de cale ferată. Printre obiectivele investiționale se află și gara din Satu Mare. 

CFR SA a lansat prima etapă a proiectului care vizează modernizarea a 47 de staţii de cale ferată. Compania a anunțat scoaterea la licitație a elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 de gări care urmează să intre în reabilitare.

În regiunea de nord-vest se vor moderniza, într-o primă etapă, 8 staţii. Este vorba despre Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei și Salonta.

Ce lucrări vor fi realizate

Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, spun cei de la CFR.

Astfel, în proiect sunt incluse modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilație şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante, modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător, înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Potrivit sursei citate, valoare totală estimată a investițiilor se ridică la 9, 7 mil. RON, fără TVA și este asigurată prin fonduri externe nerambursabile. În total, 47 de staţii de cale ferată vor fi modernizate prin Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Gara din Satu Mare a mai fost reabilitată, dar potrivit angajaților și călătorilor, lucrările au fost doar de suprafață, asta în timp ce clădirea istorică are nevoie de intervenții majore.

Fii primul care comentează! despre "Gările Satu Mare și Carei intră în reabilitare. Ce lucrări vor fi executate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre CFR, Gara Satu Mare, municipiul Carei
FOTO. Imagini incredibile în Carei! Relații intime lângă un loc de joacă pentru copii

Închide