În pragul alertei de gradul I. Armata ar putea fi scoasă pe străzi în cazul pestei porcine

Autoritățile județene, în frunte cu Instituția Prefectului și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), susțin că virusul pestei porcine ar putea ajunge în județul Satu Mare, fiind semnalat la un porc mistreț, identificat la câțiva kilometri de limita județului.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat astăzi că județul este în pragul unei alerte de gradul unu, dată fiind iminența infestării cu virusul pestei porcine.

”Pătrunderea bolii pe teritoriul județului Satu Mare ar presupune măsuri de carantină de gradul unu, să ne ferească Dumnezeu”, a declarat Nicolae Dumuța.

Alerta de gradu unu înseamnă izolarea localității și intervenția structurilor specializate, inclusiv a armatei, în caz de forță majoră. De asemenea, toți porcii ar urma să fie uciși, cu sau fără voia proprietarilor.

”Este o situație de urgență. Intră în activitate structurile militare. Nu mai discută nimeni. Militarii intră în curțile oamenilor în astfel de situații”, a mai spus directorul DSVSA.

Este important de menționat faptul că acest virus nu se transmite la om, dar el poate compromite total întregul efectiv de porcine, care ar duce la pierderi economice semificative. 

Fii primul care comentează! despre "În pragul alertei de gradul I. Armata ar putea fi scoasă pe străzi în cazul pestei porcine"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Proiect spectaculos în centrul nou! Proiecții laser de mare efect în Satu Mare

Închide