Mafia politică a distrus Hotelul Sport din Satu Mare. Devalizare ca la carte

Au trecut aproape doi ai de când Hotelul Sport din Satu Mare a reintrat în posesia statului român, prin Ministerul Tineretului și Sportului. Doi ani în care nu s-a întâmplat nimic, hotelul este tot închis, se degradează pe zi ce trece, iar statul pierde bani foarte mulți pe conservarea și paza clădirii.

Demersuri sortite eșecului. Ministerul doarme

Asta cu toate că atât Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Primăria Satu Mare (două cereri au fost depuse recent la Ministerul Sportului) au făcut mai multe demersuri. Dar inerția și inepția unora din Minister își pune amprenta: hotelul se degradează în mijlocul orașului. Asta în loc să se transmită proprietatea instituțiilor care dețin capacitatea financiară de a-l pune în valoare.

Banii nu vin către Satu Mare

Direcția Județeană de Tineret și Sport Satu Mare a cerut Companiei Naționale de Investiții să aloce bani pentru reabilitarea hotelului, dar răspunsul a fost negativ. Hotelul se degradează în continu și devine pe zi ce trece un focar de infecție într-o zonă bună a orașului Satu Mare. Bălăriile din curtea hotelului, dar și tencuiala picată este o imagine jalnică. Lipsa de implicare la nivel central, frica de a lua o decizie privind viitorul hotelului este fatală.

Istoria unei bătăi de joc

Nepăsarea statului, prin Ministerul Tineretului și Sportului, a fost înlocuită de hoția fraților Gal. A urmat privatizarea frauduloasă prin care hotelul a ajuns în administrarea firmei celor doi frați Gal, Florin și Călin. Nimeni alții decât cei care au condus la un moment dat Direcția Județeană de Tineret și Sport (pe vremea cânt Direcția de Sport și Direcția de Tineret erau două entități separate). Cei doi au devalizat hotelul și l-au distrus, la propriu. Pentru frauda produsă, Florin Gal a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pedeapsă pe care și-o ispășește în prezent.

Viitorul nu sună bine pentru Hotelul Sport. Statul este un prost administrator, instituțiile centrale care patronează hotelul refuză să aloce bani pentru reabilitarea acestuia.


Nota redacției: Actualul director al Direcției de Tineret și Sport Satu Mare, Virgil Dragoș, a fost SINGURUL care a făcut ceva pentru a salva Hotelul Sport. De numele său se leagă clarificarea situației juridice.

2 Comments on "Mafia politică a distrus Hotelul Sport din Satu Mare. Devalizare ca la carte"

  1. Hotel Dacia 2.o

    View Comment
  2. Careva şmecher o vrut sã punã mâna pe el.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Satu Mare
FOTO. Sfidare sau prostie?! Prețuri în forinți într-un magazin din Carei (România)

Închide