Investitor major așteptat la Tășnad. Primar: ”S-ar putea crea 1.200 locuri de muncă”


Un investitor major este așteptat în următoarea perioadă în orașul Tășnad. Potrivit primarului orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, deja există discuții în acest sens. Ar fi vorba despre dezvoltarea unui proiect bazat pe utilizarea energiei verzi, pe exploatarea apei geotermale. 

Primarul Grieb Csaba precizează că discuțiile cu un investitor străin sunt avansate, acesta fiind așteptat în Tășnad peste aproximativ două luni. Ar fi vorba despre crearea a peste 1.200 de locuri de muncă.

”În această perioadă ne gândim și avem discuții pentru a atrage una sau două investiții importante, chiar majore – aș putea să spun – pentru regiunea noastră. Sunt discuții pe un anumit domeniu, care dacă se va concretiza, ar putea să aducă în zona Tășnadului circa 1.200 – 1.300 de locuri de muncă. Este vorba despre o industrie pe energie verde. Pe apă geotermală și la o investiție majoră, forarea unui puț nou de apă geotermală, care ar putea să coste un milion de euro, nu înseamnă o investiție așa de mare încât să nu fie realizată pentru a utiliza energia termică a acestor ape”, a declarat Grieb Csaba Francisc pentru radiocluj.ro

Energia geotermală este o formă de energie regenerabilă derivată din căldura emanată din interiorul Pământului. Ea face parte din clasa energiilor regenerabile/verzi. Această energie nepoluantă este utilizată în trei direcții energetice: încălzire, electricitate și pompe geotermale. Energia geotermală e mai ieftină și mai “prietenoasă” cu natura decât cea obținută din hidrocentrale.

Platformele energetice geotermale sunt mai mici decât cele hidroenergetice, ceea ce are un impact scăzut asupra mediului înconjurător.Fii primul care comentează! despre "Investitor major așteptat la Tășnad. Primar: ”S-ar putea crea 1.200 locuri de muncă”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grieb Csaba Francisc
FOTO. Primarul din județul Satu Mare care ține audiențele în aer liber

Închide