Iohannis, declarație controversată: În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. A revenit cu explicații

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că își dorește o stare de alertă „mai suplă”, dar care să conțină anumite prevederi obligatorii. Șeful statului a avut și o declarație controversată asupra căreia a revenit ulterior, explicând că a fost înțeles greșit. 

Președintele Klaus Iohannis a revenit asupra declarațiilor în care a susținut că „în fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost”. Președintele și-a cerut scuze celor care ar fi putut să se simtă lezați de declarația respectivă.

„Vreau să mă refer la o arfirmație pe care am făcut-o și unii au scos-o din context. Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt sau pacienți sau care au fost afectați de boală. Am vrut să atrag atenția asupra manipulării pentru că era vorba despre oameni care sunt informați și mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol. Nu pot să accept ca în România, unde am avut și astăzi mulți bolnavi, să umble unii prin spațiul public și să spună că cineva a ascuns datele și că trebuie să ne relaxăm cu toții. Acești oameni care cunosc datele încearcă să manipuleze. Să nu dăm crezare informațiilor false și manipulărilor. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13. Încă odată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, dar cred că și eu trebuie să atrag atenția asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice în încercarea de a aduna voturi pentru că vin alegeri”, a declarat Klaus Iohannis, la plecarea din Piața Universității”, a spus președintele Iohannis revenind asupra afirmațiilor făcute anterior.În prima sa declarație, șeful statului a vorbit despre faptul că unii politicieni, în speranța că vor obține voturi mai multe, nu doresc prelungirea stării de alertă. În acest context, șeful statului a folosit sintagma care a necesitat clarificări ulterioare.

“Am văzut că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că nu e nevoie de măsuri și să vină specialiștii cu dovezi. Nu vă supărați, ce doveți vreți. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două”, a declarat Klaus Iohannis în fața jurnaliștilor atunci când a fost întrebat dacă ar fi suficientă prelungirea cu 15 zile a stării de alertă.

La începutul săpătmânii, Klaus Iohannis a precizat în cadrul unei declarații de presă că se impune prelungirea stării de alertă, astfel încât epidemia să fie ținută sub control.Fii primul care comentează! despre "Iohannis, declarație controversată: În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. A revenit cu explicații"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Klaus Iohannis
COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare

Închide