Klaus Iohannis, reacție dură la adresa PSD: “Este inadmisibil așa ceva. Ce v-a promis Viktor Orban?”

Într-o scrută declarație publică, Klaus Iohannis a criticat PSD pentru proiectul de lege trecut tacit prin Camera Deputaților, proiect care prevede o autonomie largă pentru Ținutul Secuiesc.

Președintele și-a început declarația în limba maghiară, cu sintagma „Jó napot kívánok PSD”

Bună ziua, dragi români, Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!, a spus Iohannis în scurta sa declarație de presă.

Senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: autonomia Ținutului Secuiesc.

Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineață, după ce proiectul a fost adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională, iar partidele parlamentare anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

2 Comments on "Klaus Iohannis, reacție dură la adresa PSD: “Este inadmisibil așa ceva. Ce v-a promis Viktor Orban?”"

  1. Felicitări Iohanis! Ardelenii vă respectă! Ne-am săturat până peste cap de nesimțirea politicienilor UDMR! Au tot atâta autonomie cât avem și noi românii. Doar dau din gură ca să invrăjbească oamenii. Ungurii sunt de 30 de ani la putere, în Ținutul Secuiesc ei conduc dintotdeauna, de ce nu fac treabă? De ce nu dezvoltă acele județe? Nu fac altceva decât să dea vina pe guvernul României și să se tot plângă! Mizerabil!

    View Comment
  2. doragina | mai 1, 2020 at 18:59 |

    Președintele Iohannis are dreptate.Cum eu am învățat limba maghiară și sunt româncă .De ce unguri nu învață limba română în România ? Pentru că nu vor

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Am putea reveni la restricții dacă va crește numărul de bolnavi

Închide