Látható helyre kell kifüggezsteni a kötelező maszkviselésre onatkozó rendelkezést

Az országos katasztrófavédelem vezetője, Raed Arafat úgy nyilatkozott a szerda esti kormányülést követően: elfogadták a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró 2020/553-as kormányhatározat 2-es és 3-as csatolmányának módosítását.

Az elfogadott szöveg értelmében a megyei vészhelyzeti bizottságok bizonyos órák között kötelezővé tehetik az orrot és szájat eltakaró maszk viselését minden 5 éven felüli személy számára nyílt, zsúfolt téren is. Ilyen helyek a piacok, vásárok, peronok, buszmegállók, rakpartok, ünnepségek vagy zarándoklatok helyszínei, turisztikai látványosságok környéke.

A szóban forgó nyílt tereket, illetve az időszakot, amikor kötelező a szabadtéri maszkviselés, a közegészségügyi igazgatóság javasolja annak alapján, hogy mikor és hol ütközik akadályokba a biztonságos fizikai távolságtartás.

A nyílt terű helyek tulajdonosainak vagy adminisztrátorainak kötelességük lesz jól látható helyre kifüggeszteni a kötelező maszkviselésre vonatkozó rendelkezést – mondta Arafat.

A teraszhelyiségeknek, kluboknak, bároknak és más szórakozóhelyeknek tiszteletben kell tartaniuk az országos vészhelyzeti bizottság vagy a megyei vészhelyzeti bizottság által megszabott órarendet és óvintézkedéseket. Ugyanakkor korlátozniuk kell a vendégek számát, és a székeket biztonságos távolságban kell elhelyezniük egymástól.

Arafat azt is elmondta, a módosításba végül nem kerültek be kimondottan a strandokra és tengerpartra vonatkozó óvintézkedések, mert elegendőnek ítélték meg az általános szabályozásokat, de a megyei hatóságok ettől függetlenül dönthetnek úgy, hogy bizonyos strandokon, bizonyos időintervallumokban megszorításokat vezetnek be.Fii primul care comentează! despre "Látható helyre kell kifüggezsteni a kötelező maszkviselésre onatkozó rendelkezést"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Már Brassóban is kötelező lesz a maszk viselése

Închide