Lovitura dată de judecători șoferilor care contestă aiurea amenzile! Un sătmărean a pățit-o

Un șofer începător din județul Satu Mare a fost lăsat fără permis de conducere timp de trei luni. Și asta după ce a fost prins cu o viteză mai mare de o sută de kilometri la oră în localitate, potrivit informațiilor PresaSM. Încercând tragă cât mai mult de timp, după cum spun chiar judecătorii, șoferul a contestat amenda, dar nu la Judecătoria Satu Mare – după cum era procedural corect și normal – ci la Judecătoria Oradea. 

De unde a început totul

Povestea a început în data de 14.11.2019, atunci când un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare a dat o amendă de 1.305 lei și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, după ce la ora 18:20, în localitatea Drăgușeni, un șofer a condus un autoturism cu viteza de 103 km/h pe sector de drum cu limita de viteză maximă admisă de 50 km/h. Totodată, s-a reținut că nu a avut aplicat semnul distinctiv de începător, având vechime de sub un an în calitate de conducător auto.Ar fi încercat să poarte polițistul pe drumuri

În mod normal, amenda trebuia contestată de către șofer la Judecătoria Satu Mare. Și asta pentru că localitatea Drăgușeni intră în zona de competență a Judecătoriei Satu Mare, polițistul este angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, iar șoferul are domiciliul tot în circumscripția teritorială.

De unde putem deduce că scopul șoferului nu a fost unul sincer, de a-și apăra drepturile. După cum rețin chiar magistrații Judecătoriei Oradea, care i-au respins cauza. Lucru și mai interesant, sătmăreanul a beneficiat și de consilierea unui avocat.

”Raportat la faptul că plângerea a fost formulată prin avocat, petentul beneficiind deci de asistență juridică, precum și faptul că în cuprinsul procesului-verbal se specifica în mod clar și expres că plângerea se depune la Judecătoria Satu Mare, instanța apreciază că petentul a înregistrat cu rea credință și în mod netemeinic plângerea la Judecătoria Oradea , deși știa că această instanță nu este competentă, cu scopul de a prelungi termenele de soluționare (…) pentru a profita de efectul suspendării sancțiunilor dispuse prin procesul verbal de contravenție pe durata soluționării plângerii contravenționale”, este decizia magistraților orădeni.

Judecătorii orădeni i-au mai aplicat o amendă

Magistrații Judecătoriei Oradea au decis că, ”fiind așadar flagrantă reaua-credință a acestuia”, să îl amendeze pe sătmărean cu suma de 300 de lei!

”În consecință , (…) urmează a aplica petentului o amendă judiciară în cuantum de 300 lei, sancțiune orientată spre minimul special prevăzut de lege, cu scopul de a atrage atenția acestuia asupra bunei credințe cu care trebuie să fie exercitate drepturile procesuale. Liberul acces la justiție nu trebuie interpretat ca un drept absolut în sensul că odată recunoscut i se permite petentului să ignore orice alte obligații în legătură cu justiția”, mai susțin judecătorii orădeni.Fii primul care comentează! despre "Lovitura dată de judecători șoferilor care contestă aiurea amenzile! Un sătmărean a pățit-o"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, judecător
Copil (8 ani) lovit în plin de o mașină, în județul Satu Mare. Dus la Urgență!

Închide