Lovitură de teatru! Florisal câștigă împotriva Primăriei! Licitația pentru salubrizare ar putea fi reluată

Operatorul public de salubrizare Florisal a câștigat în prima instanță procesul intentat Primăriei Satu Mare. Florisal a contestat procedura de atribuire a contractului de salubrizare pentru următorii zece ani, acordat de Primăria Satu Mare firmei AVE Bihor.

Potrivit deciziei Tribunalului Satu Mare, Primăria Satu Mare este nevoită să reia licitația. Situația este una foarte delicată în prezent. Totuși, Primăria Satu Mare are drept de recurs împotriva acestei decizii a Tribunalului Satu Mare în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare.

Redăm decizia Tribunalului Satu Mare:“Anuleaza actul administrativ/adresa nr. 6255/03.02.2020 prin care autoritatea contractanta intimata a respins ca neconforma oferta contestatoarei, respectiv procesul verbal al sedintei comisiei de evaluare si rapoartele intermediare de evaluare privitoare la respingerea ca fiind neconforma a ofertei depuse de catre contestatoare. Obliga intimata sa adopte masurile de remediere necesare restabilirii legalitatii, respectiv reevaluarea ofertei contestatoarei, cu luarea in considerare a propunerii financiare a acesteia. Anuleaza adresa nr. 7307/06.02.2020 privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire initiata in vederea incheierii contractului de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare in municipiul Satu Mare. Anuleaza Raportul final al procedurii de atribuire. Respinge ca neintemeiat capatul de cerere avand ca obiect anularea proceselor verbale si a rapoartelor intermediare, sub aspectul constatarii neconformitatii ofertei depuse de catre intervenienta accesorie. Obliga intimata la reevaluarea ofertei intervenientei, cu luarea in considerare a propunerii financiare a acesteia, in care sa fie incluse si costurile aferente chiriei. Obliga intimata sa reia procedura de atribuire de la momentul procedurii anterior actelor anulate, cu respectarea reevaluarii ofertelor depuse de catre ambele ofertante in cadrul procedurii de atribuire si cu luarea in considerare a propunerii financiare din oferta contestatoarei. Obliga intimata sa achite contestatoarei suma de 91.312,1 lei cu titlu de taxa de timbru (41.312,1 lei) achitata pentru prezenta contestatie, precum si o parte din cuantumul onorariilor avocatiale, raportat la admiterea in parte a contestatiei”, se arată în soluția pronunțată de instanță.

O asociere între AVE Bihor și RDE Harghita a câștigat contractul pentru salubrizarea municipiului Satu Mare. În este un contract de peste 200 de milioane de lei.2 Comments on "Lovitură de teatru! Florisal câștigă împotriva Primăriei! Licitația pentru salubrizare ar putea fi reluată"

  1. Doamne fereste

    View Comment
  2. Am o întrebare. Firma din Harghita cu ce personal își desfășura activitatea? Nu cu angajații florisal?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal, municipiul Satu Mare
Satu Mare in carantina
FOTOGALERIE. Satu Mare în carantină: supermarket-urile, tot mai goale. Aglomerare doar spre seară

Închide