Magazinele Carrefour, luate la puricat de Protecția Consumatorului. Două au fost închise

Zece magazine din lanțul Carrefour, printre ele și cel din Satu Mare, au fost verificate de cei de la protecția consumatorului. Au fost retrase de la vânzare mai multe produse alimentare, iar supermarket-urile vor trebui să înceapă procedurile pentru autorizarea mașinilor de produs gheață. 

Autoritățile informează că au fost retrase temporar de la vânzare 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 de lei, au fost retrase definitiv 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei si s-a solicitat remedierea deficiențelor și începerea procedurilor de autorizare pentru mașinile de produs gheață, toate în urma verificărilor făcute la zece magazine deținute de lanțul Carrefour.

Abaterile constatate privesc, printre altele, comercializarea pestelui fara respectarea conditiilor de pastrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzatoare, produse fara data de fabricatie, lipsa de informatii, elemente de identificare sau data limita de consum depasita, peste alterat, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putu stabili data prepararii, practici comerciale inselatoare, nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse din carne sau peste, nerepspectarea conditiilor de expunere a marfii.

În urma controalelor, autoritățile au propus închiderea până la șase luni a două dintre magazine. În comunicatul de presă nu s-a precizat despre care supermarket-uri este vorba.

Au fost verificate Carrefour Bucuresti Militari, Carrefour Bucuresti Baneasa, Carrefour Constanta, Carrefour Brasov, Carrefour Bucuresti Grand Arena, Carrefour Bucuresti Colosseum, Carrefour Satu Mare, Carrefour Cluj Napoca, Carrefour Baia Mare si Carrefour Oradea Lotus Market.

Fii primul care comentează! despre "Magazinele Carrefour, luate la puricat de Protecția Consumatorului. Două au fost închise"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Carrefour
Cumpărăturile din Carrefour Satu Mare, de pe telefon. Produsele, livrate acasă

Închide