Mall-ul abandonat, de pe B-dul Lucian Blaga, se transformă în complex comercial

Complex comercial Lucian BlagaAșa ar fi trebuit să arate Armonia Satu Mare

Complex comercial în loc de mall pe Lucian Blaga, asta promit noii investitori. Este vorba de un centru de dimensiuni reduse, asociat cu alte facilități. 

Reporterii PresaSM au aflat că proiectul mall-ului Armonia – primul din municipiul Satu Mare – abandonat între timp, a fost cumpărat de un investitor din Marea Britanie. Potrivit unor surse avizate, investitorul ar intenționa să transforme totul într-un centru comercial de dimensiuni mai reduse, asociat cu alte facilități de petrecere a timpului liber, dat fiind potențialul acelei zone. 

Investitorul s-a întâlnit deja cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, existând un schimb de idei vizavi de viitorul proiect, au precizat surse apropiate de administrația locală. Încă nu există un proiect concret, totul fiind la nivel de intenție. Cert este doar faptul că tranzacția de cumpărare a terenului, cu ”construcții” cu tot, a fost perfectată.

Armonia – 50 de milioane de euro

De exemplu, în proiectul Armonia urma să fie pompați nu mai puțin de 50 de milioane de euro de către dezvoltatorului Red Project Seven. Problemele au început în 2011, când a fost nevoit să închidă centrul comercial Armonia Brăila, din cauza pierderilor financiare. Iar de aici, firma a ajuns în insolvență, iar proiectul de la Satu Mare a rămas un vis. În loc de un super centru comercial acum a rămas un teren viran.

Așa ar fi trebuit să arate Armonia Satu Mare

Așa ar fi trebuit să arate Armonia Satu Mare

Acesta este proiectul cumpărat de investitorul din Marea Britanie

Atrium Center – 70 de milioane de euro

Un alt proiect rămas la stadiul de intenție a fost Atrium Center. Acesta era localizat la intersecția Bulevardului Henri Coandă cu strada Corvinilor. Mai exact, pe locul fostei fabrici Ergolemn. Cu o valoare estimată de 70 de milioane de euro, construcția trebuia să înceapă în 2009. Acum proiectul a rămas prin arhivele dezvoltatorilor imobiliari. Și asta pentru că celebra criză financiară din 2009 a secat conturile dezvoltatorului imobiliar.

Așa ar fi arătat Atrium Center la Satu Mare

Complex comercial Lucian Blaga

Așa ar fi arătat Atrium Center la Satu MareFii primul care comentează! despre "Mall-ul abandonat, de pe B-dul Lucian Blaga, se transformă în complex comercial"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.