Mafia imobiliară, lovitură pentru mall-ul NEPI! Autorizația de construire, contestată!

Autorizația de construire a mall-ului celor de la NEPI/Rockcastle, emisă de Primăria Satu Mare, este contestată de un proprietar al unui teren aflat în vecinătatea viitorului mall. În spatele căruia s-ar afla grupuri de interese imobiliare. Este vorba despre un dosar înregistrat în data de 22.02.2018 pe rolul Secției Contencios Administrativ al Tribunalului Satu Mare.

Din primele informații, se pare că unul dintre proprietar nu este de acord ca anumite sisteme de refulare al apelor din zona digului Someșului să treacă peste proprietatea sa, solicitând, se pare, reamplasarea acestora. Pe cale de consecință, reamplasarea stăvilarului pe terenul celor de la NEPI.

În cazuri excepționale, instanța poate decide chiar suspendarea lucrărilor, în cazul în care reclamantul ar solicita o expertiză care să dovedească clar că eventuala continuare a lucrărilor ar aduce atingere proprietății reclamantului.

Reamintim că au ajuns primele utilaje și muncitori pe terenul de pe Drumul Careiului, acolo unde se va ridica complexul de clădiri.  Construcția se va finaliza în a doua jumătate a acestui an, potrivit estimărilor investitorului.

De altfel, PresaSM a prezentat în premieră faptul că NEPI Rockcastle au obținut autorizația de construire încă din data de 6 decembrie 2017 din partea Primăriei Satu Mare. Document care le permite celor de la NEPI să înceapă efectiv construcția viitorului mall.

De asemenea, în zonă se va realiza și un sens giratoriu, care va asigura accesul cât mai fluid în și din parcarea viitorului mall. Și pentru acest obiectiv s-a obținut autorizația de construire.

În ceea ce privește pasarela pietonală peste râul Someș, din vecinătatea Satu Mare Shopping City, de execuția acestei lucrări se vor ocupa autoritățile locale. Cei de la NEPI Rockcastle au pus la dispoziție suma de 100.000 de euro pentru realizarea proiectelor tehnice. Pasarela se va deschide după inaugurarea proiectului.

1 Comment on "Mafia imobiliară, lovitură pentru mall-ul NEPI! Autorizația de construire, contestată!"

  1. Made la noi.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mega mall
FOTOGALERIE. Cum ar putea arăta pasarela pietonală peste Someș. Leagă centrul Sătmarului de NEPI

Închide