Mall-urile s-au închis. Cabinetele stomatologice, doar pentru urgențe

Au intrat în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța militară 2, cele care vizează închiderea mall-urilor și a cabinetelor stomatologice. Autoritățile totuși permit deschiderea cabinetelor pentru tratarea urgențelor, iar magazinele care rămân deschise sunt cele alimentare, cele veterinare, farmaciile și serviciile de curățătorie.

Au intrat în vigoare o parte din măsurile dispuse de Ordonanța militară 2, cea prezentată în cursul serii de ieri de către ministrul Marcel Vela. Ea prevede închiderea cabinetelor de medicină dentară, fiind în continuare premisă intervenția de urgență, dar și închiderea mall-urilor.

Iată articolele care au intrat în vigoare în această seară

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Fii primul care comentează! despre "Mall-urile s-au închis. Cabinetele stomatologice, doar pentru urgențe"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mall
Se reduce programul la mall-ul NEPI Satu Mare! Măsuri suplimentare de dezinfectare

Închide